Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Havutça, Gönen Çayı´ndaki kirliliğin peşinde

Havutça, Gönen Çayı´ndaki kirliliğin peşinde

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Gönen Çayı´ndaki kirliliğin peşini bırakmıyor.

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Gönen Çayı´ndaki kirliliğin peşini bırakmıyor.
Havutça, bölge halkının yoğun şikayetleri üzerine Gönen Çayı´nda yaşanıp halk sağlığını tehdit eden kirlilik şikayetlerini dikkate almayan yetkililerle ilgili gerekli incelemelerin yapılmasını istedi.
Madem önlemler alınıyor yaşanan kirlilik neden?
?Balıkesir-Çanakkale illerinin önemli akarsulardan olan Gönen Çayı´ndaki kirliliğin bölge halkının sağlığını, ekolojisini, ekonomisini etkilediği ortadayken, neden gerekli önlemler alınmamaktadır? Önlemler alınıyorsa yaşanan kirlilik neden kaynaklanıyor?? diye soran Havutça, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki´nin yanıtlaması için verdiği soru önergesinde şu ayrıntılar yer aldı:
?Bölge halkının yoğun şikayetleri üzerine Gönen Çayı´nda yaşanan kirliliğin geldiği boyutla ilgili yaptığım incelemeler sonucunda, Balıkesir-Çanakkale bölgesinin önemli akarsularından biri olan Gönen Çayı´nın hızla kirlenmesi, çevreyi, halk sağlığını tehdit etmesi, bölgede yaşayan halkın şikayetlerine rağmen yaşanan kirliliğin yetkililer tarafından dikkate alınmaması, durumun vahametini ortaya koyduğu gibi yaşanan çıkmazı kronikleştirmiştir.
Bu bağlamda, şu soruların yanıtlanması gerekir:
?Gönen Çayını kirleten unsurlar nelerdir? Bakanlığınızın elinde gerekli veriler var mıdır?
Bu kirleticiler gerekli birimlerce denetlenmemekte midir? Denetleniyorsa kirliliğin boyutları her geçen gün neden artmaktadır?
Gönen Çayı´nın bu derece kirlenmesine hangi yöneticiler göz yummuştur? Bakanlığınızın bununla ilgili bir incelemesi olacak mıdır?
Gönen Çayı´ndaki kirlilik sonucu balık ölümlerine bir önlem almayan yöneticilerin harekete geçmemeleri anlamlıdır. Gönen Çayı´ndaki kirlilikle ilgili önlem almak için insan ölümleri mi bekleniyor??
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli