Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Havutça gündemi değerlendirdi

Havutça gündemi değerlendirdi

Eski Milletvekili Namık Havutça: ?Unsurları oluşmayan bir suç için Hüseyin Sarı´ya ceza verildi?

24, 25 ve 26. dönem CHP Balıkesir Milletvekili, Adalet ve Anayasa Uzlaşma Komisyonu Üyesi Av. Namık Havutça, gündemdeki konuları Erdek´te değerlendirdi.
HÜSEYİN SARI KONUSU
Erdek Belediye Başkanı Mimar Hüseyin Sarı hakkında verilen 1 yıl 15 günlük hapis cezasının Yargıtay tarafından onaylanmasını ?FETÖ tezgâhı operasyonu? olarak niteleyen Havutça, şu değerlendirmede bulundu:
?Hüseyin Sarı, 4 dönemden beri Erdek Belediye Başkanlığı görevini yürütüyor. 2009 yılında, Hüseyin Bey, AK Parti belediye başkanıyken, bir benzinliğin intifa hakkı Petrolofisi´ne verilmek istenmiş. Ancak ihale de gerçekleşmemiş. Yani ortada ne ihale var, ne benzinlik için çakılan tek bir çivi, ne kamu zararı, ne de irtikap suçu. Zaten yargılamada Petrolofisi de beraat etmiş. Üstelik, Yargıtay´ın kararını onayladığı Bandırma Ağır Ceza Mahkemesi´nin başkanı FETÖ´cülükten 8,5 yıl hüküm giymiş ve cezaevinde. Diğer yargıç aynı suçtan hükümlü, o mahkemenin savcısı yine aynı suçtan firari. Suçla ilgili hiçbir unsurun gerçekleşmediği bu olayda Hüseyin Sarı için verilecek karar beraat olmalıydı. Ancak Hüseyin Bey, bir FETÖ tezgâhı operasyonuna kurban edildi. Yine de bu konunun yargıdan geri döneceğine ve en azından yeniden yargılanma hakkının tanınacağına inanıyorum. Çünkü ortada açık hukuksuzluk bulunmakta olup, sui oluşmadan ceza verilmiştir. Kaldı ki Hüseyin Sarı, 20 yıllık belediye başkanlığı görevinde bırakın zenginleşmemesini, siyaset yoluyla halka hizmet için malını-mülkünü kaybetmiş, boğazından haram tek delikli kuruş bile geçmemiştir. Halen Ocaklar´da, bir villada kiracı olarak oturmaktadır.?

BAŞKAN VEKİLLİĞİ SEÇİMİ
Hüseyin Sarı´nın tedbiren görevinden uzaklaştırılmasının ardından Erdek Belediye Meclisi´nin, 1 Temmuz 2020 Çarşamba günü kendi içinden belediye başkan vekilini seçeceğine işaret eden Av. Havutça, şunları söyledi:
?Millet ittifakının adayı Hasan Yapakçı olacak. Hasan Bey de bu bölgenin, sevilen, çalışkan bir çocuğu. Erdek´te milli iradenin son seçimdeki kararı uyarınca aynı siyasi çizginin devam edeceğinden ve belediye meclisindeki üyelerin sadakat göstereceklerinden kuşkum yok.?
ÇOKLU BARO FETÖ PROJESİDİR
Hükümetin, Baroların yasa ve yönetmeliğini değiştirmek istemesini çok tehlikeli ve yanlış bulduğunu vurgulayan Havutça, ?Barolar, yargı bağımsızlığının en önemli ayağıdır. Barolara siyaset sokulursa, yargı bağımsızlığı da biter? dedi.
?Çoklu baro, bir FETÖ projesidir. Zaten başkanlık sistemi de FETÖ projesiydi? diyen Havutça, şöyle konuştu:
?Avrupa´nın hiçbir ülkesinde çoklu baro sistemi yoktur. Şimdi, ülkemizde 2 bin avukatla küçük barolar kurulmasının önü açılmak isteniyor. Bunun gerçekleşmesi, yargı bağımsızlığına vurulacak en büyük darbedir. Bu konu, Türkiye için bir beka sorunudur. Konu, siyaset üstüdür. Yırtın, atın bu yasa önerisini!?
CHP KURULTAYI
Kendisinin de saflarında bulunduğu Cumhuriyet Halk Partisi´nin temmuz ayında kurultay yapma kararını doğru bulmadığını belirten Havutça, şu değerlendirmede bulundu:
?Halkımız, artık AKP iktidarından bıktı. Partimize belirgin bir yönelme var. Pandemi sürecinin yaşandığı bu dönemde, çok kısıtlanmış bir katılımla kurultaya gidilmek istenmesini anlayamıyorum. Ortada, bizi kurultay için zorlayan bir siyasi partiler yasası da yok, başka bir hukuksal zorunluluk da. Kurultayı birkaç ay sonra, çok geniş bir katılımla ve coşku içinde yaparsak daha doğru olmaz mı? Her şeye karşın sağ duyunun egemen olup, kurultayın erteleneceği konusunda umudumu koruyorum.?
BANDIRMASPOR ŞAMPİYON OLACAK
Aynı zamanda Bandırmaspor Kulübü Basın Sözcülüğü görevini de yürüten Av. Namık Havutça, ?Futbol Federasyonu, 2. ve 3. Liglerde maçların 18 Temmuz´dan itibaren oynanmasına karar verdi. Aslında biz, bu liglerin, son puan durumlarına göre tescilini bekliyorduk. Bu kararı, grubumuzda lider olduğumuz için torpil olarak istemiyorduk. Çünkü içinde bulunduğumuz Covid-19 salgını döneminde, Sağlık Bakanlığı ve pandemi bilim kurulunun alınmasını istediği önlemleri yerine getirmek bu liglerde yer alan takımlar için hemen hemen olanaksızdır. Kaldı ki, bu liglerde oynayan takımların yüzde 90´ına yakını da liglerin tescilini istemişti. Ancak ne olursa olsun, Bandırmaspor´u şampiyon yapacağız. Yönetim kurulu, teknik heyet, futbolcular ve taraftarlar olarak bunun için kenetlendik. Bandırmaspor, gelecek sezon mutlaka 1. Lig´de yer alacaktır.?
Haber : Önder Balıkçı



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli