Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Havutça, üniversitenin konuğuydu

Havutça, üniversitenin konuğuydu

Havutça: ?Dünyanın hiçbir yerinde şiddet, meşru gösterilemez?

Bandırma On Yedi Eylül Üniversitesi, kültürel etkinlikleri kapsamında CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça´yı ağırladı. Havutça, konuşmasında, milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması ve yeni Anayasa çalışmaları konusunda düşüncelerini açıklarken, dokunulmazlıkların kaldırılması konusunun, bazı milletvekillerinin, teröre yardım etmesiyle gündeme geldiğine dikkat çekti. Hiçbir kişinin, silah ve şiddet kullanarak hak arayamayacağına işaret eden Havutça, ?Bu yolla terörü mazur göstermek mümkün değildir. Dünyanın hiçbir yerinde şiddet, meşru gösterilemez. Hangi vekil de PKK´ya yardım ve yataklık ettiyse onun dokunulmazlığı kalkacak? dedi.
HDP´nin, teröre karşı tavrını net bir şekilde ortaya koyması gerektiğini vurgulayan Havutça, ?HDP ile PKK, birbirinden ayrışmalı. Bu çerçevede HDP´yi en sert şekilde eleştirenlerden biriyim. Ancak HDP´nin siyaset yapma hakkını da savunuyorum? diye konuştu.
TBMM Anayasa ve Uzlaşma Komisyonu´nda yer alan yeni Anayasa çalışmaları hakkında da bilgi veren Havutça, şunları söyledi:
?1982 yılında yapılan Anayasa, 18 kez değişikliğe uğradı. Yeni Anayasa çalışmalarında biz, nasıl bir Anayasa yapacağız? Önce bunun çerçevesini çizmeliyiz. Bizler, parlamentoyu güçlendiren, özgürlükçü, tam bağımsız ve Avrupa Birliği kriterlerine uygun bir Anayasa yapmak istiyoruz. Toplumda siyasal farklılıklarımız olabilir. Ancak farklı düşünceleri tartışarak doğru yolu bulacağız.?
Konuşmasının ardından, Bandırma On Yedi Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alpaslan Serel, Havutça´ya çiçek verdi.
Haber : Önder Balıkçı



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false