Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Havutça, yeni nikah düzenlemesine tepkili

Havutça, yeni nikah düzenlemesine tepkili

Kamuoyunda ?müftüye nikah yetkisi´ olarak adlandırılan düzenlemeye ilişkin tartışmalar sürerken, CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça´dan konuya ilişkin çarpıcı açıklamalar geldi.

Kamuoyunda ?müftüye nikah yetkisi´ olarak adlandırılan düzenlemeye ilişkin tartışmalar sürerken, CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça´dan konuya ilişkin çarpıcı açıklamalar geldi.
Havutça açıklamasında, ?Laik sistemi hedef alan bu düzenlemenin Türkiye Cumhuriyetinin yüz yıllık kazanımlarını sistematik olarak yok etmesinden başka bir şey değildir? ifadelerine yer verdi.
?Eğer müftülerin nikâh kıymasının yolu açılırsa, hahamlar sinagogda, rahipler kiliselerde, dedelerde cem evlerinde nikâh kıyma adına anayasal taleplerde bulunacaklardır? diye konuşan Havutça, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: ?Laik sistemi hedef alan bu düzenleme AKP iktidarının, Büyük Atatürk´ün başlattığı aydınlanma devrimlerini çağdaşlık mücadelesini Türkiye Cumhuriyetinin yüz yıllık kazanımlarını sistematik olarak yok etmesinden başka bir şey değildir. Antidemokratik bir yapı ile yargı, medya, iş dünyası, bürokrasi, ordu, siyaset ve eğitimciler raptı zapt altına alınarak şekillendirilmekte ve bağımsızlıkları ihlal edilmektedir. Bugün ülkemizde yargı mensupları yönlendirilmekte, medya mensupları ceza evlerine atılmakta, eğitimciler sürgün edilmekte, görevlerinden alınmakta ve pasifize edilmektedir. Mevcut yönetimin uyguladığı tek adam diktatörlüğüne adım adım ilerlenirken ülkedeki bütün kurumlar buna göre şekillendirilmekte, bağımsızlıkları yok edilmektedir. Ben yaptım oldu anlayışıyla ?isteseniz de istemeseniz de bu yasa çıkacak´ anlayışıyla topluma zorla bir şeyleri dikte etmek, laik ve çağdaş yaşamlarını tehdit etmek kabul edile bilir değildir. Eğer müftülerin nikâh kıymasının yolu açılırsa, hahamlar sinagogda, rahipler kiliselerde, dedelerde cem evlerinde nikâh kıyma adına anayasal taleplerde bulunacaklardır ve o zaman laik devlet yapısı parçalanacaktır. Çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmak, kadın-erkek tüm yurttaşlarını hak ettiği yaşam düzeyine kavuşturmak hedefiyle Yüce Atatürk´ün önderliğinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti, kadın hakları alanında gurur verici atılımlar gerçekleştirmiştir. Ama AKP iktidarı kadını çağdaş laik sistemdeki haklarından mahrum etmek adına her türlü adımı atmaktadır.?
Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false