Bugün, 16 Mayıs 2024 Perşembe

Havutça, 17 Aralıkı milat ilan etti

Havutça, 17 Aralıkı milat ilan etti

CHP Balıkesir Milletvekili Havutça yazılı olarak yaptığı açıklamasında, 11 yıllık AKP iktidarının yarattığı tahribatın onarılma zamanının geldiğini belirtti.

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, 17 Aralık gününün bir milat olduğunu söyleyip, "meşruiyetini yitirmiş bir hükümet,  yoksulluk, yolsuzluk ve yasaklarla mücadele edileceği yalanıyla kandırılmış bir halk var" dedi.
CHP Balıkesir Milletvekili Havutça yazılı olarak yaptığı açıklamasında, 11 yıllık AKP iktidarının yarattığı tahribatın onarılma zamanının geldiğini belirtti. 
"AKP`nin 3 Y yalanına, yandaş talanına, rüşvet batağına dur diyecek halkın iradesidir. O iradenin tecelli etmesi de çok yakındır" diyen Havutça, "Vicdan sahibi, AKP`ye oy verenler bile, yüreğinde Allah korkusu taşıyanlar bile isyan ediyor" açıklamasında bulundu.
Havutça`nın açıklaması şöyle sürdü: "Yolsuzluk, rüşvet, görevi ihmal ve kötüye kullanma, kayırmalar ülke sosyal barışını kökünden sarsmaktadır. Bu erdemsiz görüntü halkımızın merkezi ve yerel yönetimlere olan güvenini zedelemekte, demokrasimizin gelişmesi engellenmektedir. Siyaset, kamusal görev ve toplumsal özveri alanıdır. Siyasetin bir çıkar kapısı, bir servet birikimi alanı olarak görülmesi toplumsal çöküntüyü hızlandıran, ekonomik ve sosyal doku hızla bozulmakta, ülkemizin hukuk sistemine ve demokrasiye olan güven sarsılmaktadır. 17 Aralık günü Türkiye için bir milattır. Nitekim Bakan çocuklarıyla,  Bakanları da içine alan rüşvet ve yolsuzluk iddiası ile başlatılan soruşturma, yargıya müdahale, soruşturmayı başlatan polislere operasyon, basına sansür, yasaklama ve medya kuşatması ile AKP hükümeti tüm demokratik olmayan yolları daha önce olduğu gibi burada da kullanmaktadır. AKP, yoksulluk, yolsuzluk ve yasaklarla mücadele kandırmacısında son senaryosunu da sahneye koymuştur. Bu senaryoya artık kimse kanmamaktadır. Vicdan sahibi, AKP`ye oy verenler bile, yüreğinde Allah korkusu taşıyanlar bile isyan ediyor. Bugün görünen gerçeklik ise, meşruiyetini yitirmiş bir hükümet,  yoksulluk, yolsuzluk ve yasaklarla mücadele edileceği yalanıyla kandırılmış bir halk var. 11 yıldır ülkede her alanda yaşanan tahribatın onarılması için zaman gelmiştir. AKP`nin 3 Y yalanına, yandaş talanına, rüşvet batağına dur diyecek halkın iradesidir. O iradenin tecelli etmesi de çok yakındır." 


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false
  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli