Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Havutça: AKPnin yolsuzluğu, kadının bağımsızlığına vurduğu darbedir

Havutça: AKPnin yolsuzluğu, kadının bağımsızlığına vurduğu darbedir

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada kadınların bağımsızlık ve özgürlüğüne AKPnin yolsuzluk yaparak darbe vurduğunu söyledi.

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada kadınların bağımsızlık ve özgürlüğüne AKP`nin yolsuzluk yaparak darbe vurduğunu söyledi.
"Yolsuzluk parasıyla neredeyse Türkiye nüfusu kadar kadın istihdam edilirdi" diyen Havutça, AKP`nin kadının ekonomik bağımsızlığını kazanmasının önündeki en büyük engel olduğunu ifade etti.
Havutça, Türkiye nüfusunun yüzde 49,8`ini kadınların oluşturduğu belirtti. Kadınların insan hakları, yaşam hakları başta olmak üzere her gün şiddet ve cinayetlerle karşılaştığını, çalışma hayatından uzaklaşmak zorunda kaldıklarını ve özgürlüklerinin kısıtlandığını vurgulayan Havutça, "AKP hükümeti dönemi, kadına yönelik şiddetin yüzde bin 400 arttığı bir dönemdir. 2013 yılında Türkiye`de 237 kadın cinayeti işlenmiş olması bir başına yasal düzenlemelerin kadına yönelik saldırı ve cinayetlerin önüne geçmesinin yolu olmadığının göstergesidir" dedi.
Havutça`nın mesajı şöyle devam etti: "Erkek egemen bir toplum olmanın ortaya çıkardığı, kadınlarımızın hayata karşı zayıf kalmalarının bir sonucu olan kadınlarımıza şiddet her geçen gün artmaktadır. Bunu önlemenin tek yolu ise kadınlarımızın eğitim almalarını sağlayarak bir iş sahibi olarak eşlerine muhtaç kalmadan kendi ayakları üzerinde durmalarını sağlamaktır. Peki, ekonomik bağımsızlığını kazanmaları, eğitim donanımlarını artırmaları, erkek egemenliğine ve şiddetin önünde dur diyebilecek özgürlüklerine kavuşmaları için daha fazla ekonomik kaynak aktarılamaz mıydı? Guinness rekorlar kitabına girecek yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda rakam 85 milyar Euro. Yolsuzluk operasyonu kadın istihdamı operasyonu bütçesinin yaklaşık 3 bin katı. Yolsuzluk parasıyla neredeyse Türkiye nüfusu kadar kadın istihdam edilirdi. AKP, kadınımızın ekonomik bağımsızlığını kazanmasının önündeki en büyük engeldir. AKP`nin yolsuzluğu, kadınımızın ekonomik bağımsızlığına, özgürlüğüne vurulmuş en ağır darbedir."


Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli