Bugün, 7 Mayıs 2024 Salı

Havutça, Balıkesir Gar binasının özeleştirilmesinden endişeli

Havutça, Balıkesir Gar binasının özeleştirilmesinden endişeli

Balıkesir tarihi gar binası ve içinde yer aldığı 3 bin 844 metrekarelik arazi özelleştirme kapsamına alındı.

Balıkesir tarihi gar binası ve içinde yer aldığı 3 bin 844 metrekarelik arazi özelleştirme kapsamına alındı. 
Özelleştirme Yüksek Kurulu`nun tarihi gar binası ile ilgili 25 Haziran 2012 tarihli kararı 18 Temmuz 2012 tarihli Resmi Gazete`de gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. 
Yaşanan bu gelişmeler üzerine harekete geçen CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Başbakan Erdoğan tarafından cevaplanmak üzere meclis başkanlığına soru önergesi sundu.
Balıkesir`deki TCDD arazisinin satış yoluyla özelleştirilmesinin planlandığını kaydeden Havutça aşağıdaki soruların cevaplanmasını istedi:
 1- Balıkesir`deki TCDD arazisinin satış yoluyla özelleştirilmesinin gerekçesi nedir?
2- Arazi neden özelleştirme programına alındı?
3- TCDD`nin bu arazisinin satışından elde edilecek gelirle ne yapılması planlanmaktadır? Bu gelirin ne kadar olacağını hakkında bir tahmininiz var mı? Bu gelir Balıkesir için hangi alanda kullanılacak? 
4-     Elde edilecek gelir ne kadardır ki Cumhuriyet`in ve Balıkesir`in Kurtuluş Savaşı`ndaki sembolü Gar binasının içinde yer aldığı arazinin özelleştirilmemesinden daha önemlidir? 
5-     Bu arazinin ve içerisinde bulunan gar binasının Cumhuriyet tarihinin önemli bir sembolü olmasından hareketle müze yapılması için bir talimatınız olacak mıdır?
6-     Bu arazinin kime satılacağı şimdiden belli midir? Arazinin satışı için Balıkesir`de hangi kurum ve kuruluşların bilgisi, önerisi, görüşü alınmıştır? Balıkesir halkını bu özelleştirmeyle ilgili olarak bilgilendirecek misiniz?"


Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false
  • Perşembe 21.4 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı