Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Havutça: Balıkesir, kasaba kültürüyle yönetiliyormuş

Havutça: Balıkesir, kasaba kültürüyle yönetiliyormuş

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça Balıkesir merkezinin Cumhuriyet tarihi boyunca büyük kasaba kültürü ile yönetildiğini öne sürdü.

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça Balıkesir merkezinin Cumhuriyet tarihi boyunca büyük kasaba kültürü ile yönetildiğini öne sürdü.
CHP`nin Büyükşehir Belediye Başkan adayının tespiti ile ilgili bilgi veren CHP Milletvekili Havutça, "Balıkesir`in özlediği, Balıkesir halkının sevdiği, Balıkesir halkının istediği büyükşehir adayımızı meşru ve demokratik yöntemlerle taban iradesine saygı duyarak, halkın iradesine saygı duyarak bir siyaset dizayn etmeliyiz" dedi.
Havutça, CHP Manyas heyetini kabul etti
CHP Manyas İlçe Örgütü İlçe Başkanı İsfendiyar Ülker başkanlığında İl Genel Meclis Üyesi Ferudun Erol, Manyas Belediye Meclis Üyesi İbrahim Canbay, Salur Belediye Başkanı Fethi Kilercioğlu, Salur Belde Başkanı Fahrettin Gözener, Kızıksa Belde Başkanı Taner Çelik ve Manyas İlçe yöneticileri, ziyaret ettikleri Ankara`da TBMM`de CHP Balıkesir Milletvekillerini Namık Havutça, Ayşe Nedret Akova ve Haluk Ahmet Gümüş`ü ziyaret etti.
 CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, ziyaret eden Manyas heyetine yaptığı açıklamada siyasetin hamasetten çok somut projelerle yapılması gereken bir bilim olduğunu söyledi. 
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi`nin CHP tarafından alınması için yapılacak çalışmaları anlatan Havutça şöyle konuştu:
"2011 Genel Seçimlerinde Balıkesir`de AKP ile aramızda 95 bin oy fark var. Bu oyun 50 bini merkezde. Son yaptırdığımız kamuoyu araştırmalarından çıkan sonuçlar da değerlendirildiğinde AKP ile aramızda % 5`lik bir oy farkı var. Bu puan farkının kapatılmasıyla ilgili özel bir strateji belirlememiz gerekiyor. İl Başkanlığımız çok ciddi bir çalışma yürütüyor. Ben görüyorum ki, Balıkesir`de Cumhuriyet tarihinde ilk kez, Balıkesir`de büyükşehir belediyesini kazanma şansımız her zamankinden daha fazla. Bunun için bir satranç oyuncusu gibi Balıkesir`i çok iyi analiz edip kadrolarımızı çok iyi değerlendirerek Balıkesir halkının sevdiği, Balıkesir halkının özlediği, Balıkesir halkının istediği adayımızı meşru ve demokratik yöntemlerle, taban iradesine saygı duyarak, halkın iradesine saygı duyarak belirlemeliyiz. Bunun yolunu ben söylüyorum: meşruiyetin temeli demokrasi, demokratik meşruiyetin temeli hukuki meşruiyet, hukuki meşruiyetin temeli de demokratikleşme. Kayıtlı üyelerimizden eğilim yoklamasıyla kendi parti hukukumuzla, subjektif değerlendirmelerden uzak adayımızı belirlemeliyiz. Büyükşehir belediyesini almamız için kadromuz var, yetişmiş ideolojik yapımız var"
 CHP Manyas heyeti daha sonra CHP Grup toplantısına katıldı. Heyet CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`nu da makamında ziyaret ederek Manyas ilçe örgütünün çalışmaları hakkında bilgi verdi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli