Bugün, 30 Nisan 2024 Salı

Havutça, Baro ve Tabip Odalarını ziyaret etti

Havutça, Baro ve Tabip Odalarını ziyaret etti

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, CHP Balıkesir İl Başkanlığı, Balıkesir Barosu ve Tabip Odasını ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi verdi.

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, CHP Balıkesir İl Başkanlığı, Balıkesir Barosu ve Tabip Odasını ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Havutça, CHP Balıkesir İl Başkanlığı`nı ziyaret ederek CHP’yi Balıkesir`de 2015 yılı seçimlerine taşıyacak yeni İl Başkanı Mete Erol`u ve yönetimi kurulu üyelerini ziyaret etti.
Havutça burada yaptığı açıklamada, parti içi demokrasiyi uygulama ve adayları ön seçimle belirlemenin önemine dikkat çekerek, "Balıkesir bereketli topraklardır. Çok aday çıkaracağımızı düşünüyorum. Milletvekili sayımızı 2011`de 3`e çıkardık. 2015`te 5 milletvekili çıkaracağımıza inanıyorum. Balıkesir`de çok iyi çalıştığımızda 5 milletvekili çıkarırız." diye konuştu.
Havutça daha sonra CHP Balıkesir İl Başkanı Mete Erol ile birlikte Balıkesir Barosu Başkanı Yaşar Meyvacı ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti.
Baro Başkanlığı`na yeniden seçilen Meyvacı ve yönetimde görev alan avukatları kutlayan Havutça, burada yaptığı konuşmasında, Balıkesir Barosu`nun Kuvayi Milliye geleneğinden gelen, emperyalizme karşı bağımsızlık mücadelesinin ateşini yakan ve ulusal bağımsızlığımızın simgesi olduğunu belirtip, Balıkesir Barosunun çıkışlarının, demokrasi güçleri adına bir umut teşkil ettiğine vurgu yaptı.
Baro Başkanı Yaşar Meyvacı da, Namık Havutça ile meslektaş olduklarını anımsatarak, Havutça`yı Balıkesir Milletvekili olarak yakından takip ettiklerini söyledi.
Havutça: “Doktorlara ağır baskı var”
Balıkesir Tabip Odasını da ziyaret eden Namık Havutça, Oda Başkanı Dr. Fikret Şahin ve yönetim kurulu üyelerinden Tabip Odası`nın çalışmaları hakkında bilgi aldı. Havutça burada yaptığı konuşmasında da, AKP iktidarında 2002 yılından bu yana doktorların ağır bir baskı altında çalıştığını ileri sürdü.
"Performans adı altında doktorlarımıza yönelik baskı yapılıyor. Üstüne üstlük performans dedikleri uygulamayı doktorlarımızın emekliliklerine yansıtmıyorlar. Doktorlarımız büyük bir özlük hakkı kaybı yaşıyor" şeklinde konuşan Havutça, Balıkesir Tabip Odası doktorlarının bu konuda ve demokrasinin daha ileriye götürülmesi konusunda büyük bir gayretle çalıştıklarını dile getirdi.



  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı