Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi

Havutça: Büyükşehir Kanununun altında padişahlık hevesi yatıyor

Havutça: Büyükşehir Kanununun altında padişahlık hevesi yatıyor

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Büyükşehir Kanununu, Başbakanın padişahlık arzularının kanunu şeklinde değerlendirdi.

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Büyükşehir Kanunu`nu, Başbakanın padişahlık arzularının kanunu şeklinde değerlendirdi.
CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, AKP`nin talihsiz açıklamalarına bir yenisi daha eklediğini belirterek, "AKP`nin köy ve köylüler üzerindeki planı adım adım işletiliyor. Köyler mahalleye dönüştürülerek tüzel kişilikleri nedeniyle ellerin de olan haklar alınıyor. Köyden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerinin muhtarlıkların kapatılmaması için hiç bir neden bırakılmıyor. Bu 6360 sayılı kanun bunu mümkün kılıyor. Bir AKP ilçe başkanı kalkıp biz köy muhtarlıklarını seçimden sonra kapatmayacağız, bu mahalleleri birleştirmeyeceğiz diyemez. AKP kanunu çıkartmasının temel amaçlarından biri budur" dedi.
Havutça, AKP Gönen İlçe Başkanına çattı
Havutça, AKP Gönen İlçe Başkanı Servet Bıyık`ın yaptığı açıklamaları talihsizlik olarak değerlendirdi. 
Havutça, AKP`nin iddia ettiği gibi köylünün ve halkın kafasını karıştıranların yine AKP`liler olduğunu, bu açık bir dille kamuoyuyla paylaşmalarını beklemediklerini söyledi. 
Havutça, "Bu kanunda insan yoktur. Bu kanunda köylü yoktur. Bu kanunla Bu kanun 75 milyonun kanunu değil bu AKP`nin kanunu! Bu halkın iradesini açıkça beyan etmesine rağmen, "beldemi, köyümü kapatmayın demesine" rağmen halka karşı yürürlüğe konulmuş bir kanun. Hatta ve hatta içinde AKP`lilerin bile itirazına maruz kalan bu kanun 75 milyonun kanunu değil Recep Tayyip Erdoğan`ın padişahlık arzularının kanunudur" diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli