Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

Havutça, Büyükşehir tasarısına imza atmadığını açıkladı

Havutça, Büyükşehir tasarısına imza atmadığını açıkladı

CHP Balıkesir Milletvekili Havutça, kendisi hakkında AKPnin hazırladığı tasarıya imza attı şeklinde çıkarılan haberlerin kesinlikle doğru olmadığını duyurdu.

CHP Balıkesir Milletvekili Havutça, kendisi hakkında AKP`nin hazırladığı tasarıya imza attı şeklinde çıkarılan haberlerin kesinlikle doğru olmadığını duyurdu.
CHP Balıkesir Milletvekili Havutça TBMM`de görüşülen ve kamuoyunda büyükşehir tasarısı olarak bilinen "AKP tasarısına imza koydu" iddialarının gerçeği yansıtmadığı söyledi.
CHP Balıkesir Milletvekili Havutça, AKP`nin hazırlayıp TBMM`ye getirdiği Büyükşehir Belediyesi Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı ile ilgili olarak kamuoyuna yansıtılan "CHP ortak bir dili kullanmıyor" iddialarının doğru olmadığını söyledi. 
Havutça, AKP`nin hazırladığı tasarıya karşı olduklarını, bu tasarıya itiraz noktalarını çok net ortaya koyduklarını dile getirip, CHP Balıkesir Milletvekili olarak AKP`nin tasarısına karşı olduklarını, AKP`nin tasarısına imza koymadığını ve iddia edildiği gibi "bir ikilem yaşamadıklarını" dile getirdi.
Havutça, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağababa`nın 24 Kasım 2011 tarihli 2/234 esas numaralı Malatya`da Büyükşehir Belediyesi Kurulması Hakkında Kanun Teklifi`ne CHP`li 20 milletvekili arkadaşıyla birlikte imza koyduğunu belirterek, bu teklifin AKP`nin Büyükşehir Belediyesi Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı ile ilgisi bulunmadığını söyledi.
Havutça: "AKP`nin tasarısına değil CHP`nin teklifine imza koydum"
AKP diyor ki, `Biz bu Bütünşehir modelini getirdik` diyor. Bu bağlamda kurulan büyükşehir sınırları il mülki sınırları ile düzenleniyor. İtiraz noktalarımızdan biri budur. AKP`nin mülki il sınırları ile kurmaya çalıştığı Bütünşehir belediyeleri Anayasal, hukuksal ve bilimsel gerçeklere aykırıdır. Diğer yandan, benim de imza koyduğum CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba`nın Malatya`da Büyükşehir Belediyesi Kurulması Hakkında Kanun Teklifi TBMM İçişleri Komisyon`unda benzer mahiyette kanun teklifi olduğu için AKP`nin hazırladığı kanun tasarısıyla aynı komisyon raporunda birleştirilmiştir. Sayın Ağbaba`nın kanun teklifi, AKP`nin hazırladığı kanun tasarısı ne aynı eksende ne de bir köşesindedir. Sayın Ağbaba`nın kanun teklifi, CHP`nin ve CHP Balıkesir Milletvekili olarak benim AKP`nin kanun tasarısı ile ilgili olarak karşı olduğumuz noktalarla ortak noktası bulunmadığı gibi ne anayasal ne hukuksal ne de bilimsel gerçeklere aykırı değildir. Bu durumdan hareketle benim AKP`nin tasarısına imza koyduğum söylenmesi doğru değildir. CHP`nin ortak bir dili kullanmadığı ifadesi de doğru değildir. Aksine ortak bir dili kullandığımızı açıkça ifade etmek isterim.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı