Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Havutça, Çanakkale Zaferini kutladı

Havutça, Çanakkale Zaferini kutladı

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Mustafa Kemal Atatürkün dehasıyla birleşen halkın bağımsızlık, vatan sevgisi, birlik ve beraberliği ile üstün bir başarıya ulaşıldığını söyledi.

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Mustafa Kemal Atatürk`ün dehasıyla birleşen halkın bağımsızlık, vatan sevgisi, birlik ve beraberliği ile üstün bir başarıya ulaşıldığını söyledi.
Havutça, "Bu başarı, ulus olma bilinci yaratarak laik, demokratik, çağdaş ve bağımsız Türkiye Cumhuriyeti`nin kurulmasına kadar uzanan onurlu bir süreci yaşatmıştır" dedi. 
Havutça, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.
Mesajına, "Emperyalist güçlere, ulusal birlik ve beraberlik içinde "dur" denilen bir zaferin 98`inci yılını kutluyor, 18 Mart`ın yıldönümünde, Şehitler Günü`nde bu vatan için gözü kırpmadan canını veren kahramanlarımızı bir kez daha minnetle anıyoruz" diyerek başlayan CHP Milletvekili Havutça devamında şu ifadelere yer verdi: "Çanakkale Savaşları, bir ulusun yazgısını ve tarihin akışını değiştiren, bağımsızlığı ve vatanı için kahramanlığını, cesaretini, onurlu direnişini gösteren tarihimizin en önemli destansı zaferidir. 18 Mart 1915`te kazanılan Deniz Zaferi, Çanakkale`yi denizden geçmeyi planlayan emperyalist güçlerin hüsranıyla sonuçlanmış, bu zafer askerlerimize ulusumuza büyük güç ve moral vermiş, direniş gücünü artırmıştır. Kahraman halkımızın elinde avucunda olmadan,  yoktan var ettikleri imkanlarla dünyanın büyük güçlerini denizde bozguna uğratması, 25 Nisan 1915`te başlayan kara savaşlarında da zafere ulaşılmasının yolunu açmıştır. Çanakkale Cephesi`nin komutanı Atatürk`ün dehasıyla birleşen halkın bağımsızlık ve vatan sevgisi, birlik ve beraberliği, üstün bir başarıya ulaşmış; bu başarı, ulus olma bilinci yaratarak laik, demokratik, çağdaş ve bağımsız Türkiye Cumhuriyeti`nin kurulmasına kadar uzanan onurlu bir süreci yaşatmıştır. Bugün, bağımsızlığımızın ve bölünmez bütünlüğümüzün kazanılmasında, korunmasında canlarını feda eden, halkımızın gönlünde erişilmez bir yer alan başta Çanakkale Şehitlerimiz olmak üzere tüm şehitlerimizi, Yüce Atatürk ve arkadaşlarını saygı, rahmet ve gönül borcuyla anıyorum." 


Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli