Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Havutça, Cihan Pehlivanı Kurtderelinin köyünde

Havutça, Cihan Pehlivanı Kurtderelinin köyünde

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Cihan Pehlivanı Kurtdereli Mehmet anısına bu yıl 33. kez düzenlenen Kurtdereli Yağlı Güreşlerininin yapılacağı köyü ziyaret etti.

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Cihan Pehlivanı Kurtdereli Mehmet anısına bu yıl 33. kez düzenlenen Kurtdereli Yağlı Güreşlerininin yapılacağı köyü ziyaret etti. 
Kurtdereli Köyü ziyaretinde konuşan CHP Milletvekili Havutça, Kurtdereli`nin Kuvayi Milliye topraklarının yetiştirdiği ulusal bir kahraman olduğunu açıkladı.
"Gazi Mustafa Kemal Atatürk `Seni cihanda ün almış bir Türk pehlivanı olarak tanıdım` dediği Kurtdereli`nin `Ben her güreşte arkamda Türk Milletinin bulunduğunu ve millet şerefini düşünürdüm.` sözlerini Türk sporcularına bir meslek düsturu olarak kaydettiğini söyleyen CHP Milletvekili Havutça, "Bu toprakların yetiştirdiği kahramanlarımızın bizlere birlik ve beraberlik öğütlerini düstur olarak kaydetmemiz O kahramanlara saygı ve sevgimizin göstergesi olduğu kadar ülkemizin barış içindeki geleceğinin de garantisidir" dedi.
CHP Bandırma İl Genel Meclis Üyesi İsmet Koçyiğit`in de hazır bulunduğu ziyarette, geleceğin pehlivanları ile bir araya gelen Havutça, köyün ileri gelenleri ile bayramlaşıp, er meydanında, davul ve zurnacılarla sohbet etti. 
Birlik ve beraberlik vurgusu yapan Havutça, Kurtdereli`nin Kuvayi Milliye topraklarının yetiştirdiği ulusal bir kahraman olduğunu vurgulayarak, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk `Seni cihanda ün almış bir Türk pehlivanı olarak tanıdım` dediği Kurtdereli`nin `Ben her güreşte arkamda Türk Milletinin bulunduğunu ve millet şerefini düşünürdüm.` sözlerini Türk sporcularına bir meslek düsturu olarak kaydetmiştir. Bu toprakların yetiştirdiği kahramanlarımızın bizlere birlik ve beraberlik öğütlerini düstur olarak kaydetmemiz O kahramanlara saygı ve sevgimizin göstergesi olduğu kadar ülkemizin barış içindeki geleceğinin de garantisidir" diye konuştu.
"Kurtdereli Mehmet Pehlivan Yağlı Güreşleri" bu yıl 33. defa düzenlenecek.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli