Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Havutça, Hastadan serum isteyen AKP, halktan nasıl oy ister

Havutça, Hastadan serum isteyen AKP, halktan nasıl oy ister

Havutça, Hastadan serum isteyen AKP, halktan nasıl oy ister

Havutça, "Hastadan serum isteyen AKP, halktan nasıl oy ister"
Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Balıkesir ve ilçelerindeki hastanelerde ilaç ve personel sıkıntısı yaşandığını, AKP hükümetinin kaliteli sağlık hizmeti iddiasının boşa çıktığını belirtti. 
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu`nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı`na Balıkesir hastaneleri ile ilgili soru önergesi veren Havutça, "Hasta tarafından serum, ilaç ve tıbbi malzeme temin edilmesinin istenmesi Hükümetinizin sağlık politikası mıdır?" diye sordu. Havutça, "Hastadan serum isteyen AKP hükümeti halktan oyu hangi yüzle nasıl isteyecek" dedi.
Havutça, 2 Kasım 2011 tarihli Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile sağlıkta yönetimin tek çatı altında toplandığını, "Sağlıkta dönüşüm" olarak halka sunulan hizmetin paralı hale dönüştürüldüğüne dikkat çekti. AKP hükümetinin "Bu teşkilatlanma ile de sınırlı sayıdaki sağlık personelinin tek elden yönetilmesi, kaynakların verimli kullanılması, sağlık giderlerinin azaltılması ve halka daha kaliteli sağlık hizmeti verilmesi amaçladığı" iddiası ile yasal düzenleme yaptığını belirten Havutça, "Ancak halktan gelen şikayetler göstermektedir ki, Balıkesir ve ilçelerinde ilaç ve personel sıkıntısı yaşanmakta, AKP hükümetinin kaliteli sağlık hizmeti iddiası ise boşa çıkmaktadır" dedi.
-Sorular-
Balıkesir Milletvekili Havutça, Sağlık Bakanı Müezzinoğlu`na şu soruları yöneltti:
-Balıkesir ve ilçelerinde tek elden yönetim ile kaynakların verimli kullanılması amaçlanmış ise Bandırma Devlet Hastanesi`nde serum sıkıntısı neden yaşanmıştır?
-Bandırma Devlet Hastanesi`nde hasta yakınlarından neden serum talep edilmektedir?
-Hastanelerde yaşanan ilaç, serum ve tıbbi malzeme krizini nasıl çözeceksiniz?
-İlçe hastanelerinin merkezden talep ettikleri ilaç ve malzemelerden tasarruf mu edilmektedir yoksa bu ilaç ve malzemeler hiç mi satın alınmamıştır?
-Bu ilaç ve malzemelerin hastanelerde bulunmuyor olması kamu hastanelerinin sağlık hizmetlerini durma noktasına getirmek üzereyken Bakanlık olarak hangi çalışmaları yapıyorsunuz?
-Hasta tarafından serum, ilaç ve tıbbi malzeme temin edilmesinin istenmesi Hükümetinizin sağlık politikası mıdır?


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false