Bugün, 15 Mayıs 2024 Çarşamba

Havutça, komisyonda Bakan Dinçeri eleştirdi

Havutça, komisyonda Bakan Dinçeri eleştirdi

CHP Balıkesir Milletvekili Havutça, Milli Eğitim Bakanı Dinçeri sert bir dille eleştirdi.

CHP Balıkesir Milletvekili Havutça, Milli Eğitim Bakanı Dinçer`i sert bir dille eleştirdi. 
Havutça, Plan ve Bütçe Komisyonu toplantısında Bakan Dinçer`e "Atatürk ilkelerinin, devrimlerin hangisi Türkiye Cumhuriyeti`nin çağdaş, demokratik, çoğulcu, özgürlükçü bir devlet olmasının önünde engeldir?" diye sordu.
CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, TBMM Plan ve Bütçe Komisyon`unda Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ve Milli Eğitim Bakanlığı bürokratlarının da bulunduğu toplantıda, Bakan Dinçer`i sert bir dille eleştirdi. 
Bakan Dinçer`e "Atatürk ilkelerinin, devrimlerin hangisi Türkiye Cumhuriyeti`nin çağdaş, demokratik, çoğulcu, özgürlükçü bir devlet olmasının önünde engeldir?" diye soran Havutça, "Anayasa`nın 2`nci maddesinde tarif edildiği gibi gerçekten eksiksiz bir demokraside çoğulcu, özgürlükçü, barış içerisinde ve yarınlara, aydınlık yarınlara taşıyan bir ülkede yaşamak istiyoruz ve Millî Eğitim Bakanlığının da bu anlayışta olması gerektiğini, hiç kimseyi ayrıştırmayan, hiç kimseyi dışlamayan ve herkesi seven, farklılıkları bize yenilik olarak gören bir devlet düzeni olması için kuşaklarımızın böyle yetişmesini arzu ediyoruz" dedi. 
Havutça, konuşmasında şunları söyledi: "Eğer toplum içerisinde barışı sağlamak istiyorsak Anayasa`mızda ifade edilen bu niteliklere sahip insanlarımızı devlet mekanizmasında yetiştirmek zorundayız. Aksi hâlde sosyal anlayışı birbirinden farklı, aile anlayışı farklı, bu hedeflerden farklı insan tipi yetiştirdiğimizde birbirinin elini sıkmayan, birbirine sırtını dönen, aynı ortamlarda oturamayan ve toplumsal barışı sağlamamız olanaksız hale gelir ve işte o zaman Türkiye`de bugüne kadar ağır bedeller ödediğimiz sağ-sol çatışmaları, Alevi-Sünni çatışmaları kaçınılmaz hâle gelir. Bizim görevimiz, siyasetçiler olarak Türkiye`deki görevimiz, Türkiye`de başta okullarımızda barışı, kardeşliği, sevgiyi, hoşgörüyü sağlamak zorundayız. Nasıl ki İran`da laik ve demokratik rejime uygun insan tipi yetiştirilmiyor ise, Türkiye`de de bu anlayışa uygun, demokratik, laik, anayasal sistemimize, anlayışa uygun insan tipini yetiştirmek zorundayız."


Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 17.7 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false
  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı