Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Havutça: Madımak Katileri ile Hesaplaşılsın

Havutça: Madımak Katileri ile Hesaplaşılsın

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça Sivas Katliamının 20inci yılında yazılı bir açıklama yaparak katliamı bir kez daha kınadı, Sivas şehitlerini bir kez daha andı. Havutça Alevi açılımının yolu

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça Sivas Katliamı`nın 20`inci yılında yazılı bir açıklama yaparak katliamı bir kez daha kınadı, Sivas şehitlerini bir kez daha andı. Havutça "Alevi açılımının yolu Madımak katilleri ile hesaplaşmaktır" dedi.
Havutça`nın açıklaması şöyle:
 Sivas katliamı büyük bir acı ve yıkım olarak toplumumuzun kanayan yarası olarak yüreklerimizi dağlamaya devam ediyor. Yirmi yıl geçmiş olmasına karşın bu katliamın sorumlularının hak ettikleri cezalara çarptırılmadılar. Öyle ki, bu canları yaktıkları için adeta ödüllendirilenler var.
 Açılımlar hükümetine dönüşen ama her açılımı adeta "dağılıma", adeta "saçılıma" hatta "yok oluma" dönüştüren, toplumun desteği ve halkın güvenini alamayarak eline yüzüne bulaştıran garabet politikalarla barışı, demokrasiyi, hukuku, insan hak ve özgürlüklerini ayaklar altına alan AKP hükümeti, Alevi yurttaşlarımıza büyük bir lütuf gibi sunduğu "Alevi açılımı"nı samimi ise Sivas`tan başlatmalıdır. Açılımın yolu Madımak katilleri ile hesaplaşmaktır.
 AKP hükümetinin samimiyetsizliği, bu katliamı yok sayma gayretleri, tarihimizin bu karanlık ve vahşet anını asla unutturmayacaktır. Sivas katliamının kurbanları bu ülkenin aydınlık yüzlerini bir kez daha rahmetle ve sevgiyle anıyorum.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli