Bugün, 19 Mart 2024 Salı

Havutça, meclis kürsüsüne zeytin fidanıyla çıktı

Havutça, meclis kürsüsüne zeytin fidanıyla çıktı

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, bütçe görüşmelerinin yapıldığı TBMM Genel Kurul'da kürsüye zeytin ağacı ile çıktı.

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, bütçe görüşmelerinin yapıldığı TBMM Genel Kurul’da kürsüye zeytin ağacı ile çıktı.
Ulusal Bor Araştırma Enstitüsü (BOREN)’in 2015 yılı bütçesi görüşmelerinde CHP Grubu adına konuşan Namık Havutça, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın skandallara imza attığını öne sürdü.
Havutça, “Türkiye`nin tarihinde, dünya tarihinde 301 yurttaşımızın orada adeta bir katliam gibi ölmesinin hesabının siyasal sorumluluğunu bile üstlenmedi. O da yetmedi, arkasından, Ermenek`te göz göre orada 18 kardeşimizin ölümünün sorumluluğunu da üstlenmedi. En sonunda dünya tarihinde görülmedik bir şekilde 6 bin zeytin ağacı sökülürken, Sayın Bakan acaba evinde nasıl uyuyordu, vicdanı rahat ediyor muydu?” diye konuştu. Bor madeninin Türkiye`nin enerji bakımından dünyada en stratejik madeni olduğunu belirten Havutça, Türkiye’nin bor madeni olarak dünya rezervinin % 73`üne sahip olduğunu ifade etti,
“Petrol kadar önemli, stratejik bir maden ve onu da özelleştirmek için, Maliye Bakanı, 2015-2017 kapsamında Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğüne ait sülfürik asit ve fabrikaların özelleştirileceğini açıklıyor” şeklinde konuşan Havutça, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bandırma`daki Etibor işçileri Bandırma`da 8.500 imza topladılar. Hani Başbakan diyor ya: ‘CHP`nin bu ülkeye çakılmış bir çivisi var mı?’ diye. CHP`nin çaktığı çiviler olmasıydı bugün Türkiye`de bir devlet olmayacaktı yerinde çünkü her şeyi biz çaktık.”



  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli