Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Havutça, mecliste eğitimi konuştu

Havutça, mecliste eğitimi konuştu

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, meclis genel kurulunda yaptığı konuşmada, TEOG sınavı sonuçlarının sonucunda Özel Okullara kayıt yaptıramayan...

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, meclis genel kurulunda yaptığı konuşmada, TEOG sınavı sonuçlarının sonucunda Özel Okullara kayıt yaptıramayan, Devlet Okullarına tercihi ve kaydı zorunlu kılan Milli Eğitim Bakanlık uygulamasına karşı Bakanı ve Meclisi uyardı.
Havutça, TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada Milli Eğitim Bakanlığına velilerin, öğrencilerin iradeleri dışında istemediği okula kayıt yapma mecburiyeti hangi kafanın ürünüdür. Öğrenci Özel Okulu bitirmiş ve velisi Özel Liseye kayda gidiyor. Özel Lise “hayır kayıt yapamıyoruz önce devlet okullarına tercih yapacaksınız” diyor. Sistem onu otomatik olarak “Anadolu Lisesine ya da hiç tercih yapamazsınız, ikametgâhın bağlı olduğu Meslek Lisesine kayıt yapacak, sonra bize nakil alıp geleceksiniz” diyor. Böyle bir uygulama olamaz. Bu durumda nakil alınan tüm Özel Liseye giden öğrencilerin kontenjanları boş kalacak zaman israfı, emek israfı olacak. Bu durumun düzeltilmesi lazım diye konuştu.
Anadolu Öğretmen Liselerinin kapatılması kararını da eleştiren Havutça Bakana “Komisyonda soruyorum niye kapattınız diye, Öğretmen Lisesini bitirenlerin % 50 si Eğitim Fakültelerini tercih etmiyor, onun için kapattık” diyor, Sayın Bakan. Buradan Bakana soruyorum; 350 bin atanamayan öğretmenin olduğu bir yerde atanamayacağını bile bile çocuk niye öğretmenliği seçsin? Ayrıca İmam Hatip Liselerini bitirenlerin hepsi İlahiyat Fakültesine mi gidiyor? Onları da kapatacak mısınız? diye konuştu.
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli