Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Havutça, okullardaki fişleme iddiasını araştırıyor

Havutça, okullardaki fişleme iddiasını araştırıyor

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça Balıkesirde yerel bir gazetenin ortaya çıkardığı okullarda fişleme iddialarını Meclis gündemine taşıdı.

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça Balıkesir`de yerel bir gazetenin ortaya çıkardığı "okullarda fişleme" iddialarını Meclis gündemine taşıdı. 
Havutça, "fişleme" ile ilgili olarak 5 soru yöneltti. Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından İl Milli Eğitim Müdürlüğüne ait olan "Kurum.net" internet sitesi üzerinden Balıkesir`deki ilköğretim okullarına gönderilen yazı hakkında iddiaları  soran Havutça, okullardaki Roman çocukların sayısının belirlenmesini isteyen yazının kimin talimatıyla, kim tarafından hangi gerekçe ile gönderildiğinin yanıtlanmasını istedi.
Havutça TBMM Genel Kurulu`nda şunları söyledi:
 Balıkesir`de yerel bir gazetemiz okullarda fişleme olduğunun ortaya çıkarmıştır.  Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından İl Milli Eğitim Müdürlüğüne ait olan "Kurum.net" internet sitesi üzerinden Balıkesir`deki ilköğretim gönderilen yazıda aynen söyle denilmiştir: 
"Balıkesir Valiliğince istenen bilgiler doğrultusunda okulunuzda öğrenim gören Roman öğrenci sayısının, öğrencilerin bilgileri dışında (öğrencilere sorulmadan) gizlilik içerisinde belirlenerek, 28 Kasım 2012 tarih, saat 16.00`ya kadar müdürlüğümüz Eğitim Öğretim Bürosuna (ilkokul ve ortaokul olarak ayrı ayrı) gönderilmesi gerekmektedir. Not: Bilgiler Valiliğe sunulacağından sayıların herhangi bir gecikmeye meydan verilmeden gönderilmesi"
-Yazı, kimin talimatıyla hangi gerekçe ile gönderilmiştir?
-Okullardaki roman öğrencilerin sayısı hangi amaçla ve ne için sorulmuştur?
-Tunceli Hozat`ta ortaya atılan "fişleme" iddiaları ile birlikte Türkiye`nin birçok yerinde bu tür iddiaların gündeme gelmesi bir rastlantı olmaktan çok valilerin bir makamdan talimat aldıkları algısını yaratmaktadır. Valiliklere bu ve benzeri bir talimatı kim verdi?
-Anayasa`nın 10`uncu maddesini ihlal eden ve Balıkesir`de yaşanan bu tür bir uygulamanın sorumluları kimlerdir?"


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli