Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Havutça, Termik Santralin iptalini gerçekçi bulmuyor

Havutça, Termik Santralin iptalini gerçekçi bulmuyor

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Termik Santralle ilgili gerçeklerin halka açıklanmadığını öne sürdü.

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Termik Santralle ilgili gerçeklerin halka açıklanmadığını öne sürdü.
CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Bandırma Şirinçavuş köyünde yapılması planlanan termik santralle ilgili gelişmeleri yakından takip ettiğini taraflardan birinin doğruyu söylemediğini ileri sürdü.  
Havutça, "Her kim ne söylerse söylesin, ister doğruyu söylesin, ister yalan söylesin halkın istemediği, halkın sağlığını olumsuz etkileyecek, çevreyi tahrip edecek bir projeye asla izin vermeyeceğiz. Halktan korkmayın gerçekleri söyleyin." şeklinde konuştu.
Havutça, Güney Marmara Bölgesi ile Balıkesir`in iç kesimlerine kadar uzanan bir bölgenin, Gönen, Erdek ve Bandırma`nın, Kapıdağ Yarımadasında doğal zenginlikleri, çevre ve insan sağlığını tehdit eden bir konuda halka karşı dürüst davranılması gerektiğini söyledi. 
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı`nın projeyi reddetmesi gibi bir durumun söz konusu olmadığı firma yetkililerince açıklandığını hatırlatan Havutça, iktidar partisine mensup bir siyasetçinin saat, dakika ve tarih vererek Bakanlığın projeyi iptal ettiğini söylemesinin halkı yanıltmaktan öte bir şey olmayacağını vurguladı.
Havutça, açıklamasının devamında şunları söyledi:
"Şirinçavuş`un, Musakça`nın, Edincik`in, Bandırma ve Erdek`in ayağa kalktığı, halkın yapılmasını istemediği bir projeyi her şeyden önce basından takip ettiğini açıklaması, iktidar partisinin üyelerine yakışmıyor. Bir bölgeye yatırım yapılacaksa o bölgenin iktidar milletvekillerinin haberi basından öğrenmesi devlet yönetimindeki zafiyetin göstergesidir. Termik santral için ÇED süreci firmanın Bakanlığa müracaatı ile 9 Eylül tarihinde başlamış. 10 Ekim`de toplantı öncesi halk duyuyor ve tepkisini ortaya koyuyor. Halkın tepkisini by-pass etmek için ötelenen bir durum söz konusu. Çünkü, yaptırdığım araştırma sonucunda bizzat firma yetkilileri sürecin devam ettiğini açıkladılar. Ortada projenin iptal edildiğine dair bir belge yok! Yazılı bir kağıt parçası da şu ana kadar kimse görmedi. Projenin saati dakikası ve tarihine kadar iptal edildiği anı söyleyenler tek bir belge bile göstermiyorlar. Halka dürüst davranmayan, gerçekleri söylemeyen, benden sonra tufan zihniyeti taşıyanlar kim olursa olsun siyaset sahnesindeki yerlerini kaybetmeye mahkumdurlar. Taraflardan biri doğru söylemiyor. Biri `süreç devam iptal yok` diyor, diğeri `proje sonsuza kadar iptal` diyor. Tüm samimiyetimle projenin sonsuza kadar iptal edildiğine inanmak isterim. Ancak geçmişi dürüst siyaset konusunda sabıkalı bir iktidarın projenin iptaline onay vereceği kuşkusu taşıyorum. Bu köyler, bu toprakların insanı kendisine, havasına, suyuna, hayvanına, tarlasına hatta ve hatta geleceğine zarar verecek her yatırıma karşı duracaktır. Bu duruşun yanında da omuz omuza halkımızla biz olacağız."


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli