Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Havutça´dan, Atatürk´ün Balıkesir´e gelişinin 95. yıldönümü mesajı

Havutça´dan, Atatürk´ün Balıkesir´e gelişinin 95. yıldönümü mesajı

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Atatürk´ün Balıkesir´e gelişinin 95. yıldönümü nedeniyle yazılı açıklamada bulundu.

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Atatürk´ün Balıkesir´e gelişinin 95. yıldönümü nedeniyle yazılı açıklamada bulundu.
Havutça, mesajında ?Atatürk´ün 7 Şubat günü Zağanos Paşa Camii´nde yaptığı konuşmasının üzerinden 95 yıl geçtiğini, Atatürk´ün Balıkesir Hutbesinde o günlerden bugünlere atıfta bulunduğunu´´ belirtti.
Havutça, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi: ?Aydınlık Türkiye adına, demokrasi, özgürlük ve laiklik yolunda verdiğimiz azimli mücadele, Atatürk İlke ve devrimleri ışığında her platformda devam etmektedir. Atatürk´ün Balıkesir´e geldiği bugün hepimiz için Kuva-yi Milliye ruhunun yeniden canlandığı gündür. Türkiye Cumhuriyeti´nin kurucusu Atatürk, 7 kez geldiği Balıkesir´e ilk ziyaretini gerçekleştirdiği 6 Şubat günün ertesinde Zağanos Paşa Camii´nde yaptığı konuşmasında cumhuriyet rejiminin ve kurulacak devletin temel esası ile devrimlerine ışık tutan mesajlar vermiş, Balıkesir ve kahraman halkını ne kadar önemsediğini göstermiştir. Tarihe ?Balıkesir Hutbesi? olarak geçen Atatürk´ün hutbesi, o gün olduğu kadar bu güne de ışık tutan önemli uyarılara dikkat çekmektedir. Kuva-yi Milliye ruhunun ateşleyen Balıkesirlileri her defasında takdir eden Yüce Önder´in Balıkesir Hutbesindeki uyarıları dahilinde bağımsızlığına her zaman sahip çıkan Balıkesirliler olarak cumhuriyete gönülden bağlılığımızı sürdüreceğiz. Mustafa Kemal Atatürk´ün büyük önem verdiği Balıkesir´imize ziyaretlerinin 95. yıldönümün de, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve yakın silah arkadaşları olmak üzere, vatan topraklarının düşman işgalinden kurtarılması yolunda canlarını feda eden şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.?
Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli