Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Havutça´dan Bakan Yılmaz´a

Havutça´dan Bakan Yılmaz´a

?Hedef Sendikalı Öğretmenler mi?? sorusu

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, sendikalı öğretmenlere yönelik yapılan yargısız infazları, açığa alınan öğretmenlerin peşinen neden suçlu ilan edildiğini ve hangi kriterlere göre açığa alındığını Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz´a sordu.
TBMM Adalet Komisyonu Üyesi olan CHP Milletvekili Namık Havutça bu yaşanan haksız ve hukuksuzlukları Adalet Komisyonuna da taşıyacağını belirtti.
Havutça, Milli Eğitim Bakanının cevaplaması için Meclis Başkanlığına verdiği yazılı soru önergesinde şu ayrıntılara yer verdi: ?Yaklaşık 28 bin öğretmenin meslekten ihraç edildiği, bunun yanı sıra 10 bin öğretmenin FETÖ soruşturmaları kapsamında, 11 bin 300 dolayında sendikalı öğretmenin de bölücü terör örgütü bağlantısı nedeniyle açığa alındığı, haksız ve hukuksuz birçok uygulamayla karşı karşıyayız. Neyle suçlandığını bilmeden, hakkında ileri sürülen suçlamalar karşısında savunması alınmadan görevden alınan insanlar hakkında hüküm verildikten sonra mağdur edilen öğretmenlere ?itirazını şimdi yap? demek, hukuk devletiyle bağdaşmayan uluslararası hukuka aykırı hatalar silsilesidir.
Bu bağlamda; Milli Eğitim Bakanlığı olarak 11301 sendikalı öğretmenin hangi kriterlere göre açığa aldınız? Bu süreç yaşanmadan önce açığa aldığınız bu öğretmenlerin kaçı hakkında terör örgütüne üye olmaktan ya da başka sebeplerden ötürü idari soruşturma yaptınız? Meslekten ihraç edile ve açığa alınan bu öğretmenlerin terör örgütü bağlantılar biliniyor muydu? Yoksa son yaşanan darbe girişiminden sonramı tespit edildi? Açığa alınan öğretmenlerin peşinen suçlu ilan edildiği, insan hak ve özgürlüklerin ihlal edildiği bu süreçte, öğretmenlerimizin bu şekilde hırpalanması ve itibarsızlaştırılması öğretmenlik mesleğinin saygınlığına yakışır bir tutum değildir. Milli Eğitim Bakanlığı olarak öğretmenlerimizle ilgili idari soruşturmalar sonucunda somutlaşan suçlar kapsamında gereken işlemlerin yapılması daha doğru olmaz mı? Sendikalı öğretmenlere yönelik yapılan bu yargısız infazlar, MEB´in sendikalı öğretmenlere karşı ön yargılı tutumunu ve politikasını yansıttığı gibi toplumu ötekileştirme ve kutuplaştırma adına yıkıcı sonuçlar doğurmaktadır. Bakanlığınızın uyguladığı bu politikaların toplumdaki negatif yansımalarını pozitife çevirme adına bir çalışmanız olacak mı?? sorularını yöneltti.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Havutça Bakan Yılmaz
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli