Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Havutça´dan Danıştay kararı açıklaması

Havutça´dan Danıştay kararı açıklaması

?19 Mayıs bayramlarının yeniden statlarda kutlanmasını sağlayan kararı aldırmaktan mutluluk ve onur duyuyorum?

Balıkesir´in eski milletvekili Av. Namık Havutça, açtığı dava sonunda Danıştay´ın, Milli Eğitim Bakanlığı´nın, 19 Mayıs Atatürk´ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarının statlarda yapılmasını yasaklaması kararını iptal etmesini değerlendirirken, ?Bu kararın alınmasını sağlamaktan onur ve mutluluk duyuyorum.  

Bu kararı Atatürkçü gençlere ve tüm öğretmenlere ithaf ediyorum. Bu cesur kararı alan Danıştay İdari Davaları Genel Kurulu´ndaki yargıçları da kutluyorum? dedi.
Danıştay İdari Davaları Genel Kurulu´nun aldığı bu kararın son ve mutlaka uygulanması gereken bir karar olduğunun altını çizen Havutça, şunları söyledi:
?Aslında, iktidar baskısını omuzlarında hisseden yargıyı düşündüğümde bu kararı beklemi-yordum. Yargıçlarımız bu konuda cesur bir karar verdiler. Hukuka göre bu kararın ardından Milli Eğitim Bakanlığı, bundan sonra 19 Mayıs Atatürk´ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramlarının artık statlarda da kutlanması için yeni bir düzenleme yapmak zorunda.?
Havutça, bu konuda, o dönemde milletvekili olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´na bilgi vererek ve onun da onayını alarak Danıştay´a dava açtığını belirterek, 15 Şubat 2012´de hukuk mücadelesini başlattığını belirterek, şöyle konuştu:
?Dava sonunda Danıştay 10. Dairesi beni haklı bularak, Milli Eğitim Bakanlığı´nın, Ankara dışındaki tüm stadyumlarda 19 Mayıs Atatürk´ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarını yasaklayan genelgesini iptal etti. Milli Eğitim Bakanlığı, bu kararı temyiz etti. Bunun üzerine dava Danıştay İdari Davaları Genel Kurulu´na gitti. Şimdi bu genel kurul da kararı onadı. Böylece karar kesinleşti. Böylece 7,5 yıl sonra böylesine mutlu bir sonuca ulaşmayı başardık.?
Haber : Önder Balıkçı



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli