Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Havutça´dan ?İnce? bakışı

Havutça´dan ?İnce? bakışı

Eski milletvekili Namık Havutça: ?Muharrem İnce, mücadelesini CHP içinde kalarak sürdürmeli?

Cumhurbaşkanlığı aday sürecinde Muharrem İnce´yle birlikte mücadele eden Balıkesir eski milletvekili Av. Namık Havutça, ?CHP´den ayrı bir hareketi doğru bulmuyorum? dedi.
Cumhurbaşkanlığı adaylığı sürecindeki çok sayıda mitingde İnce´nin yanında olduğunu vurgulayan Havutça, şu değerlendirmede bulundu:
?CHP, bir dilekçe verilerek kurulan bir parti değildir. Kuruluşunda Kurtuluş Savaşı ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti´nin temelleri vardır. Bu temel, hiçbirinden ayrı düşülmemesi gereken 6 okla somutlaşmıştır. Bu nedenle İnce´nin, son olarak başlattığı hareketi doğru bulmuyorum. Aslında yapılması gereken, CHP´den kopmadan parti içinde mücadeleyi sürdürmektir. Ben de bunu yapıyorum.?
Muharrem İnce´nin birçok söyleminin doğru ve haklı olduğunu vurgulayan Havutça, şunları söyledi:
?CHP Genel Merkezi, son milletvekili seçimi öncesinde parti içinde önseçim yapmalıydı ama olmadı. Bu arada, İnce´ye yakın oldukları için benim de aralarında bulunduğum 12 milletvekilini aday yapmadı. Cumhurbaşkanlığı seçimi gününün akşamı, oy sayımında, partimizdeki sistemin çökmesi de büyük hataydı. İnce´nin, bunlar gibi çok sayıda haklı olduğu konu var. Ama unutulmaması gereken bir gerçek de şudur ki, siyasi partiler, siyasi hareketler bir ideoloji üzerine oturmalıdır. Türkiye Cumhuriyeti´nin çimentosu CHP´den kopmak yerine parti içinde kalınarak mücadele sürdürülmelidir.?
BANDIRMASPOR YÖNETİMİ KONUSU
Onur Göçmez´in başkanlığında oluşturulan yeni Bandırmaspor Kulübü yönetim kurulunda kendi isteğiyle görev almadığına işaret eden Havutça, ?Onur bey, beni listeye almak istedi. Ancak politika çalışmalarım nedeniyle bu dönemde Bandırmaspor´a fazla zaman ayırmakta zorlanacağımı belirterek, affımı istedim. Ama dışarıdan da olsa her zaman Bandırmaspor´a destek vermek için elimden geleni yapacağım? dedi.
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Havutça İnce bakışı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli