Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Havutçadan Çevre Günü Mesajı

Havutçadan Çevre Günü Mesajı

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça 5 Haziran Dünya Çevre Gününü kutladı.

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça 5 Haziran Dünya Çevre Günü`nü kutladı.
Havutça, Dünya Çevre Günü nedeniyle yayımladığı mesajda, Başbakan Erdoğan`ı eleştirdi. 
Fas`ta Gezi Parkı direnişi ile ilgili olarak "Ben dönene kadar çözüme kavuşur" diyen Başbakan Erdoğan`ın çözüm adımını ülke sınırları dışında atmaya karar vermiş olabileceğini belirten Havutça, "Erdoğan, ülke sınırları dışında istifa eden ilk Başbakan olarak Türkiye Cumhuriyeti tarihine geçecektir" iddiasında bulundu.
Mesajında, Başbakan`ın halkın tepkisini anlayamadığını savunan Havutça, "Halka rağmen dayatılmak istenirse herhangi bir şey, halkın karşısında eriyip yok olacaktır ve bunun için değil bir ormanın bir dal parçasının bile yetebileceği gerçeğini görmeyen, göremeyen, görmezden gelen bir tek Başbakan Erdoğan`dır" dedi.
Havutça, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Çevre hakkı, temel insan hakları arasında yer alan bir haktır. Bugün son bir haftadır Türkiye`ye dalga dalga yayılan tepkiler Başbakan Erdoğan için "üç-beş" olan ağaçların altında başladı. Erdoğan için "üç-beş" küçük bir sayısal değer olsa da, O, halkın çevresine, yaşama alanına, çevre hakkı başta olmak üzere temel insani haklarına müdahaleye karşı direnişini küçümsese de ve halkın tepkisini nicelik değil nitelik olarak verdiğini anlayamasa da; halka rağmen dayatılmak istenirse herhangi bir şeyin halkın karşısında eriyip yok olacağını bunun için değil bir ormanın bir dal parçasının bile yetebileceği gerçeğini görmeyen, göremeyen, görmezden gelen bir tek Başbakan Erdoğan`dır. Belediye başkanlığı döneminden örnekler veren Erdoğan çevreyi de ithalat anlayışı ile yönettiğini itiraf etmiştir.  "Fidan değil 10 yaş üzeri, ithalatını da yapmak suretiyle ağaçlar diktik" diyen Erdoğan`ın ve hükümetinin bu örnekten bile anlaşılacağı üzere ülkeyi yönetemeyeceği ortadadır." 


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı