Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Havutçadan İDOya tepki Bu fiyat uygulamasına son vermezlerse Rekâbet Kuruluna başvuracağım

Havutçadan İDOya tepki Bu fiyat uygulamasına son vermezlerse Rekâbet Kuruluna başvuracağım

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Bandırmada, İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) seferlerinin gerçekleştirildiği Bandırma Limanında yaptığı basın açıklamasında İDOnun, özelleştirilmesiyle birlikte uygulamaya koyduğu fiyat politikasını...

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Bandırma`da, İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) seferlerinin gerçekleştirildiği Bandırma Limanı`nda yaptığı basın açıklamasında İDO`nun, özelleştirilmesiyle birlikte uygulamaya koyduğu fiyat politikasını eleştirdi.
İDO`nun "esnek ve dinamik" adını verdiği uygulamanın, her çeşit "gizli zam" ile vatandaşı soymak anlamına geldiğini vurgulayan Havutça, şunları söyledi:
"İDO, şu anda çalıştığı hatlarda `tekel` durumuna gelmiştir. Bu arada bir noktaya dikkatinizi çekmek istiyorum.
Örneğin, Kamil Koç otobüsleri 3.800 liradan mazot alırlarken, İDO ise üstelik ÖTV`siz şekilde, 1.800 TL`den mazot almaktadır. Devletten ÖTV`siz benzin ve mazot teşviki alan İDO, bunun olumsuz faturasını ise yüksek fiyatlarla vatandaşa kesmektedir. Bu durum, Anayasa`nın eşitlik ilkesine de aykırıdır. Bu uygulamanın ismi ` esnek ve dinamik` değil, `dinamit` veya `soygun` olmuştur. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı`na sesleniyorum. Bu soygun düzenine son verin. İDO`yu, buradan uyarıyor, yeniden tek fiyat politikasına dönmeye ve halkın yararına fiyat oluşturmaya çağırıyorum. Yoksa Rekabet Yasası`na aykırılıktan, Kurulu`na dava açacağımızı da buradan duyuruyorum."
Havutça`nın basın açıklamasına Belediye Başkan Yardımcıları Ozan Onur ve Dursun Mirza ile CHP İlçe Başkanı Metin Ok ve ilçe yönetim kurulu üyeleri ve vatandaşlar da destek verdi. Açıklamanın yapıldığı anda, İstanbul`dan gelen feribottan inen vatandaşlar da Havutça`ya desteklerini gösterdiler.
Haber : Önder Balıkçı


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı