Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Havuzlar gözaltında

Havuzlar gözaltında

Yaz mevsimiyle havuzlara ilginin artış göstermesiyle, Erdek Sağlık Grup Başkanı Mahmut Ekiz, hijyen konusunda, otel motellerinde havuz bulunan işletme sahiplerini uyardı.

Yaz mevsimiyle havuzlara ilginin artış göstermesiyle, Erdek Sağlık Grup Başkanı Mahmut Ekiz, hijyen konusunda, otel motellerinde havuz bulunan işletme sahiplerini uyardı.
Açık ve kapalı yüzme havuzlarında suyun hijyenik şartlara uygunluğunun halk sağlığı açısından önemli olduğunu söyleyen Doktor Ekiz, "Yüzme havuzu bulunan işletmeciler, havuz sularında Sağlık Bakanlığı`ndan ruhsatlı havuz suyu kimyasallarını kullanmaktan, bu kimyasalların eğitimli personelce uygulanmasından, havuz suyu kalitesinin yayınlanan genelgede belirtilen limit değerleri sağlamasından, yüzme havuzlarının sağlığa uygun şartlarda işletilmesinden ve gerekli koruyucu tedbirlerin alınmasından sorumludurlar" dedi.
Vatandaşların ise uyarı levhalarında yazılı bulunan kurallara dikkat etmesi ve uyması gerektiğini belirten Ekiz, "Havuza girmeden önce kişisel temizlik kurallarına dikkat edilmeli ve mutlaka duş alınmalı. Yüzerken mutlaka şort veya mayo, bone ve gözlük kullanılmalı. Sadece işletmeler değil, site ve villalarda bulunan özel havuzların dezenfeksiyonun da iyi yapılması gerekmektedir" şeklinde konuştu.
Bakımı, temizliği ve dezenfeksiyonu iyi yapılmayan yüzme havuzları bakteri kaynağı haline gelerek, birçok hastalığa neden olabildiğini kaydeden Ekiz, "Bunların başında mide bağırsak enfeksiyonları, göz, kulak ve deri hastalıkları geliyor. Ayrıca havuza duş almadan giren bir kişi havuz suyunun kalitesinin ve güvenliğinin bozulmasına sebep olmaktadır" dedi. Sağlık Bakanlığı tarafından havuz suyu kalitesi ve standartları konusunda yönetmelik çalışmalarının devam ettiğini belirten Ekiz "İlçede bulunan turistik otellerde bulunan yüzme havuzlarından belirli aralıklar ile su numunesi alarak Balıkesir Halk Sağlığı Laboratuarında analizlerinin yaptırıldığını, sorun tespit edilen havuzların istenilen şartlara uygun hale getirilmesinin sağlandığını sözlerine ekledi.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false