Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Hayalet ağları çıkarmak için geri sayım başladı

Hayalet ağları çıkarmak için geri sayım başladı

Türkiyenin Deniz ve Kıyı Koruma Alanları Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi ve GEF Küçük Destek Programı (SGP) - COMDEKS desteğinde gerçekleştirilen

Türkiye`nin Deniz ve Kıyı Koruma Alanları Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi ve GEF Küçük Destek Programı (SGP) - COMDEKS desteğinde gerçekleştirilen "Hayalet Ağ Avcıları Projesi" kapsamında yerleri belirlenen ağları çıkarmak için dalışlar Mayıs sonunda başlayacak. Projeyle ilgili gelişmeler adım adım www.hayaletag.com internet sitesinden takip edilebiliyor.
GEF Küçük Destek Programı (SGP) - COMDEKS   ve GEF desteği ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü ve UNDP tarafından yürütülmekte olan "Türkiye`nin Deniz ve Kıyı Koruma Alanları Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi" tarafından destek verilen proje kapsamında dalışlara Mayıs ayının sonunda başlanması planlanıyor.
Hazırlıklar tamam, dalışlar Mayıs sonunda 
Gökova Yelken Kulübü tarafından yürütülen projede, Kazayla veya bilerek deniz dibinde bırakılan av araçları anlamına gelen hayalet ağların deniz dibinden çıkarılması için ön hazırlıklar tamamlandı. 
Av aracının malzemesine, bulunduğu derinliğe, dip coğrafi yapıya ve hidrodinamik etkenlere göre 2-8 yıl boyunca avlanmaya devam eden ve deniz canlıları ile ekosistem açısından büyük zararlara yol açan hayalet ağların yerleri Mart ve Nisan aylarında tespit edildi. Dalışlara Mayıs sonunda başlanacak ve hayalet ağlar Haziran ayından itibaren bulundukları yerlerden çıkarılacak.
Belgesel çekimleri ve saha çalışmaları paralel yürüyor
Bu gelişmelerin yanı sıra, projenin her aşaması, bir yandan da kamerayla görüntüleniyor. Şu ana kadar saha çalışmaları ve ağ tespit çalışmaları sırasında gerçekleştirilen röportajlar ve çekimler, bu alanda önemli bir boşluğu dolduracak biçimde, belgesel olarak değerlendirilecek. 
Çalışmalar, internet sitesinden takip edilebiliyor
Öte yandan, proje kapsamında kurulan internet sitesinden, yapılan çalışmalara ilişkin tüm gelişmeler de takip edilebiliyor. www.hayaletag.com internet adresinden ulaşılabilen sitede, proje hakkında geniş ve ayrıntılı bilgilerin yanı sıra hayalet ağ sorunuyla ilgili aydınlatıcı veriler, etkileyici fotoğraflar ve proje hakkındaki haberler de ziyaretçilere sunuluyor. 


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false