Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

HAYAT KURTARAN CİHAZIN İLK EĞİTİMİ BALIKESİR´DE

HAYAT KURTARAN CİHAZIN İLK EĞİTİMİ BALIKESİR´DE

Sağlık Bakanlığının çok önemli projesi "Hayat Kurtaran Cihazın Uzman Eğitmenleri" ilk olarak Balıkesir´de eğitim alıyor.

Sağlık Bakanlığının çok önemli projesi "Hayat Kurtaran Cihazın Uzman Eğitmenleri" ilk olarak Balıkesir´de eğitim alıyor.
Balıkesir İl Sağlık Müdür V. Op Dr. Servet Kocaöz, Sağlık Bakanlığı projelerinin hızlı bir şekilde Balıkesir´de hayata geçirilmesine önem verdiklerini belirterek Temel İlkyardım eğitimlerinin halkımız için önemini, Sağlık Müdürlüğü olarak neden bu kadar üzerinde durduklarını, hayat kurtaran cihazın ne olduğunu (Otomatik External Defibrilatör-Elektro Şok Cihazı) anlattı.
Kocaöz, devamında şöyle konuştu: ?Balıkesir Sağlık hizmetlerinde ilkleri başarmak istiyoruz. Bilindiği üzere bu yıl içinde hepimizi üzen ve halı saha maçı yaparken ani kalp durması sonucu çok genç yaşta kaybettiğimiz vatandaşlarımız oldu. Gelişmiş ülkelerin, toplu yaşam alanlarında, spor alanlarında, alışveriş merkezlerinde her an kullanıma hazır tuttukları bir cihaz var. Bu cihazın adı OTOMATİK EXTERNAL DEFİBRİLATÖR (elektro şok cihazı) Bu cihaz oldukça etkili sonuçlar vermekte ve dakikalar içinde kalbin tekrar çalışmasını sağlamaktadır. Üstelik sağlık personelinin ambulanslarda ve hastanelerde kullandığı defibrilatör cihazının otomatik olanları ilkyardımcılar için üretilmiştir ve olay yerinde güvenle kullanılmasına olanak sağlamaktadır. Yaşamsal fonksiyonlar durduktan sonra müdahalesiz geçen her bir dakika hayatta kalma şansını % 10 oranında azaltırken bu cihaz hayatta kalma şansını iki kat arttırmaktadır. Bu cihazı, ilkyardımcı sertifikası olan bireyler, nasıl kullanacağına dair dört saatlik bir eğitim aldıktan sonra güvenle kullanabilir. Cihazın kullanıcılara eğitimini vermek üzere eğitimci yetiştirilmesi gerekiyordu ve bu eğitimcileri yetiştirmek üzere pilot il seçilmiş olmaktan son derece mutluyuz. Hem bu önemli cihazın eğitimlerini ilk alan il olduğumuz hem de eğitim almak üzere Ankara, Malatya, Muğla, Kocaeli, İstanbul, İzmir illerinden gelen sağlık mensubu meslektaşlarımızı misafir etmekten çok mutluyuz. Bu cihazın en kısa zamanda ilimize kazandırılması ve eğitimcilerimiz aracılığı ile cihazın kullanımını vatandaşlarımıza anlatarak hayat kurtarmanın farklı bir yolunu daha kazandıracak olmanın heyecanını taşıyoruz. Bizi pilot il seçerek bu heyecanı ve motivasyonu yaşamamızı sağlayan Sağlık Bakanlığı´na, ilimizde bulunan Sağlık Bakanlığı eğitimcilerine Balıkesir halkı adına sonsuz şükranlarımı arz ederim.?
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli