Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Hayırsevenerin katili yakalandı

Hayırsevenerin katili yakalandı

Olaydan sonra polisin başlattığı geniş çaplı operasyonuyla katil zanlısı Serkan Erakkuş Bandırmaya bağlı Edincik Beldesinde suç aleti tabancayla yakalandı.

Bandırma`da geçtiğimiz Cuma günü uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren G.M. Yaşam Gazetesi kurucusu 53 yaşındaki Cihan Hayırsevener`in katil zanlısı olarak yakalanan 29 yaşındaki Serkan Erakkuş`un suçunu itiraf ettiği belirtildi.
Madde bağımlısı olan ve sorgulandığı ilçe emniyet müdürlüğünde uyuşturucu krizi geçirdiği için hastaneye getirilen şüpheli, "Aramızdaki husumet vardı. Onu korkutmak istedim. Önce kabza ile kafasına vurdum. Sonra bacağına yaralamak için ateş ettim" dedi.
Bandırma`da geçen Cuma günü saat 15.30 sularında meydana gelen olayda, Yaşam Gazetesi`nin kurucusu ve Genel Yayın Yönetmeni 23 yıllık gazeteci Cihan Hayırsevener, uğradığı silahlı saldırı sonucu bacağından yaralandı. Kurşunlardan biri bacağındaki atar damara isabet eden Hayırsevener, aşırı kan kaybetti. Üç kez duran kalbi ambulansta ve kaldırıldığı Bandırma Devlet Hastanesi`nde çalıştırılan Cihan Hayırsevener, aynı gün sevk edildiği Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi`nde yaşamını yitirdi.
Tetikçi ve arkadaşları yakalandı
Olaydan sonra polisin başlattığı geniş çaplı operasyonuyla katil zanlısı Serkan Erakkuş Bandırma`ya bağlı Edincik Beldesi`nde suç aleti tabancayla yakalandı. Cinayeti çok yönlü olarak araştıran polis, görgü tanıkları ve güvenlik kameralarından olayda iki araç kullanıldığını belirledi. Kiralık olarak tutulan araçlardan biri Susurluk İlçesi`nde park edilmiş halde, diğeri de Bandırma`da ele geçirildi. Polis, cinayete karıştığı öne sürülen 24 yaşındaki Tolga Ö. ve 28 yaşındaki Ali T.`yi de Balıkesir`in Burhaniye İlçesi`nde gözaltına aldı.
Poliste önce susma hakkını kullanan şüpheli Erakkuş`un, adam yaralamaktan suç kaydının bulunduğu ortaya çıktı. Madde bağımlısı olduğu bildirilen şüphelinin emniyet nezaretinde krize girdiği ve hastaneye kaldırıldığı belirtildi. Sorgusunda suçunu kabul eden şüphelinin, gazeteci Cihan Hayırsevener`i nedenini açıklamadığı bir husumet yüzünden vurduğunu söylediği kaydedildi. Zanlı Erakkuş ifadesinde, "Aramızda husumet vardı. Onu korkutmak istedim. Önce kabza ile kafasına vurdum. Sonra bacağına yaralamak için ateş ettim. Ama öldü" dedi.
Polis 2 kişiyi daha arıyor
Bandırma Cumhuriyet Savcılığı`nın gizlilik kararı verdiği cinayetle ilgili soruşturma kapsamında polis adı açıklanmayan iki kişiyi daha arıyor. Tüm ihbar ve kanıtları inceleyen, cinayet sonrası kullanılan araçta içilen sigaralardan ve saçlardan olaya kimlerin karıştığını tesbit etmek için DNA testi yaptıran polis, Cihan Hayırsevener`in öldürüldüğü gün ve öncesinde Bandırma`da yayınlanan yerel gazetelerde çıkan tehdit içerikli haberleri de incelemeye aldı.
Poliste ifadesi alınan katil zanlısı Serkan E. İle cinayete karıştığı öne sürülen arkadaşları T.Ö. ve A.T. çıkarıldıkları mahkeme tarafından, Serkan E. tutuklu olarak yargılanmak üzere cezaevine konulurken, diğer 2 kişi ise tutuksuz olarak yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı