Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

HAYKOOP Genel Kurula gitti

HAYKOOP Genel Kurula gitti

Balıkesir Hayvancılık Kooperatifleri Birliği (HAYKOOP) Ticaret Borsası toplantı salonunda olağan genel kurulunu geçtiğimiz Cuma günü yaptı.

Balıkesir Hayvancılık Kooperatifleri Birliği (HAYKOOP) Ticaret Borsası toplantı salonunda olağan genel kurulunu geçtiğimiz Cuma günü yaptı.
2 yıllığına yöneticilerin seçileceği genel kurulda yapılan seçimlere, gizli oy açık tasnif çarşaf lise ile gidildi. Hüseyin Özcan (85 oy), Faruk Özen (79 oy), Hüseyin Kuzgun (73 oy), Ahmet Köseoğlu (73 oy), Hüseyin Uydaş (53 oy) ile yeni yönetimi oluşturdu. 
Mevcut Başkan Cemil İlcan Denetleme Kuruluna 92 oy ile seçildi. Denetim Kurulunun diğer üyeleri ise Kemallettin Kırca (88 oy), Ömür Baydar (51 oy) ile oluştu. 
Özen. "Dosya bedeli önümüze çıkıyor"
Genel Kurulda konuşan Faruk Özen "2011 yılında karşımıza çıkan dosya bedeli 20 liranın üreticilerin itirazı üzerine diğer illerden alınmadığı gördük ve ödemedik. 2012 yılında yine karşımıza çıktı bu sefer Türkiye genelinde uygulandığını görünce ödemek zorunda kaldık. Anaç ve buzağı desteklemeleri için ayrı ayrı dosya başına 10 TL`den 20 TL alınacağını belirttiler. Başka iller gibi bizde itiraz ettik. Uygulama kalkarsa üreticimize bildireceğiz. Damızlık Birliği Üyeleri bize de üye ise iki kere dosya parası ödememek için bildiri yapmaları gerekiyor" dedi.
Özcan: "HAYKOOP başarılı olmuştur"
Hüseyin Özcan "Küpeleme işimiz düzenli şekilde devam etmekte. Bu konuda HAYKOOP başarı elde etti" dedi. 
Alanlı: "Kooperatifçilik artık eğitim işine dönüştü"
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Balıkesir İl Müdürü Bayram Ali Alanlı "Makine ekipman desteklemelerinde kooperatiflere öncelik tanıyoruz. Çünkü bireysel kişiler bir tane alıyor. Kooperatifler de bir tane alıyor ancak bütün üyelerine hizmet verdiği için daha faydalı oluyor kar amacı gütmüyorlar. Bazı kooperatifler çok başarılı, bazılarının ise sadece tabelaları var. Kooperatifler kendi amaçları doğrultusunda çalışması lazım. Bu bir eğitim meselesi. Sosyal faaliyetlerde bu arkadaşlar çalışkan kişiler. Rüştünü ispat etmişler. Böyle arkadaşların yönetimde olması bizlerinde işlerini kolaylaştırıyor. Hepsinin yeni görevleri hayırlı olmasını ve görevlerinde başarılar temenni ediyorum" diye konuştu.
Genel Kuruldan sonra HAYKOOP yeni yönetimi, üyelere ve misafirlere Ticaret Borsası Restaurant Salonunda yemek verdi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli