Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Hayratına sahip çıkılmamasından dertli

Hayratına  sahip çıkılmamasından dertli

Erdek İlçesi Kanava Sahil girişine 15 yıl önce Hayırsever Yüksel Bayındır tarafından yaptırılan Hayrat Çeşmesi bakımsızlıktan adeta dökülüyor.

Erdek İlçesi Kanava Sahil girişine 15 yıl önce Hayırsever Yüksel Bayındır tarafından yaptırılan Hayrat Çeşmesi bakımsızlıktan adeta dökülüyor.

Erdek İlçesi Kanava Sahil Girişinde bulunan, Hayırsever Yüksel Bayındır tarafından yaptırılan Hayrat Çeşmesi yıllara meydan okurcasına ayakta durmaya çalışırken, bakımsızlıktan taşları söküldüğü gibi kurnaları da çalındı.

Yaz tatilini 1999 yılından beri Erdek´te geçiren İstanbullu Hayırsever Yüksel Bayındır, kendisi tarafından yaptırılan Hayrat Çeşmesi´ne sahip çıkılmamasına isyan etti.

Erdek Kanava Sahil Girişine 15 yıl önce kazandırdığı Hayrat Çeşmesi´nin bakımsızlıktan taşlarının döküldüğünü ayrıca kurnalarının da çalındığını gören Bayındır, adeta isyan etti.

Geçtiğimiz günlerde İstanbul´dan ilçemize gelen Hayırsever Yüksel Bayındır, yaptırdığı Hayrat Çeşmesi´nin son durumunu görünce şok yaşadı.

Bunun üzerine konuyu kamuoyuna taşımak üzere gazetemizi ziyaret eden Hayırsever Yüksel Bayındır, yaptırdığı Hayrat Çeşmesi´nin son durumunu görünce çok üzüldüğünü dile getirdi.

Bayındır, devam eden konuşmasını şöyle sürdürdü: "Erdek´i çok sevdiğim için 1999 yılından beri Erdek´e geliyorum. 2003 yılında Hayrat Çeşme´yi zamanın askeri gazinonun olduğu alanın yanında bulunan çocuk parkı girişine yaptırdım. Hayrat Çeşmesi´ne insanlığa yakışmayacak şekilde zarar veriliyor. Buna bir anlam veremedim. Neden böyle bir şeye gerek duyuluyor? Taşları kırılmış, boyanmış, kurnaları çalınmış. Etrafına ektiğim çam fidanlarım kırılmış. İsyan etmemek elde değil. Bunlar Hayır Çeşmeleri insanlar bu gibi yerlere nasıl zarar verebiliyor? Yaz aylarında buraya geldiğimde 3 bin lira masraf yaparak çeşmenin her türlü bakımını yaptırdım. Ancak aradan geçen 3 ay içerisinde geldim gördüm ki durum yine aynı. Bunu yapan insan olamaz. Konuyu Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı´ya ve Başkan Yardımcısı Hulusi Ay´a bildirdim. Bana, bu çeşmenin etrafına takılacak bir kamera sayesinde bu sorunun önüne geçilebileceğini düşünüyoruz cevabı verildi." diye konuştu.

Yüksel Bayındır Kimdir?

1938 yılında İstanbul´da dünyaya gelen Bayındır, 2 çocuk annesi. 2000 yılında, Erdek Sağlık Ocağı´ndaki üç yataklı bir odanın tam donanımını sağlayan, daha sonra Erdek İstiklal İlkokulu´ndaki bir sınıfın donanımını gerçekleştiren, yine çeşitli okullara ve camilere destek veren, bu arada diğer hayırsever vatandaşları da ilçedeki hastane, okul gibi kuruluşlara yardımda bulunmaya yönlendiren hayırsever bir Erdek sevdalısıdır.

Haber:Tuncay Ertan

 



  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli