Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

HAYTAPtan belediyeye mesaj var…

HAYTAPtan belediyeye mesaj var…

HAYTAP, Belediyelerin yasa gereği sahipsiz hayvanlar için Beslenme ve Su Odakları kurma zorunluluğu olduğunu hatırlattı.

HAYTAP, Belediyelerin yasa gereği sahipsiz hayvanlar için "Beslenme ve Su Odakları" kurma zorunluluğu olduğunu hatırlattı.
Erdek Belediyesi`ne, basın bülteni gönderdiği öğrenilen HAYTAP, taleplerini şu şekilde özetledi:
"Dünyayı birlikte paylaştığımız, sokaklarımızda yaşam savaşı veren hayvanların daha rahat yaşamalarını sağlamak bir insanlık görevidir. Bu konuda en büyük görev de belediyelere düşmektedir. 26166 sayı ile 12.05.2006 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren "Hayvanların Korunmasına dair Uygulama Yönetmeliğinin" 21. d Maddesi (Ek 1) gereğince, geçici bakımevlerinde rehabilitasyonları tamamlanıp alındıkları ortama geri bırakılan ve ayrıca sokaklarda yasayan tüm sahipsiz hayvanlar için beslenme ve su odakları kurmak belediyelerin yasal görevidir.
Ayrıca, bu hayvanlar karınları doyduğunda, yerleşim alanlarına ve insanlara çok yaklaşmadıkları için vatandaştan gelen şikayetler ve sorunlar azalmaktadır. Aç bir hayvanın doyurulması, yasal boyutu, insani boyutu ve toplumsal boyutu olan önemli bir husustur. Belediyenizce "beslenme ve su odaklarının" acilen belirlenmesi, o zamana kadar da şehrinizde sokak hayvanlarını beslemeye zaman ve emek vererek fedakarca çalışan gönüllü kişilere dağıtmaları için mama desteği verilmesi, "sahipsiz hayvanların beslenmesi konusunda gönüllülerle işbirliği yapılmasını" (Ek 1) hükme bağlamış olan 5199 sayılı yasanın gereği olan bir mecburiyettir.
Yürürlükte olan yasanın "beslenme odağı" hükmünün tarafınızca acilen uygulanarak, belediyenizin sahipsiz hayvanlar için beslenme ve su odaklarını kurmasını, aksi takdirde İl Hayvan Koruma Kurulundan ve Orman Su İşleri Bölge Müdürlüğünden "beslenme odağı kurmayarak görev ihmalinde bulunan" belediyenizi denetlemesi, ikaz etmesi ve soruşturma açmasını talep edeceğimizin bilinmesini istiyoruz.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false