Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Hayvan Barınağının kapasitesi artacak

Hayvan Barınağının kapasitesi artacak

Bandırma Belediyesi Sahipsiz Hayvanları Toplama ve Rehabilitasyon Merkezi kapasitesinin artması çalışmalarına başlandı.

Bandırma Belediyesi Sahipsiz Hayvanları Toplama ve Rehabilitasyon Merkezi kapasitesinin artması çalışmalarına başlandı.
Kapasitesi 220 olmasına rağmen şu an ki mevcudu 490 civarında olan barınaktaki ek inşaatın önümüzdeki ayda tamamlanması bekleniyor.
Çeşitli olumsuzluklara neden olan kapasitesi sorununun çözümüne yönelik kapasite artırımı ile ilgili inşaat çalışmalarının yaklaşık bir ay içerisinde tamamlanacağını bildiren yetkililer, bu çalışmaların ardından Belediye Hayvan Barınağında daha fazla sokak hayvanına ev sahipliği yapılabileceğini kaydetti.
Kapasite yetersizliğinden gerekli bakım ve aşılamaları yapıldıktan sonra sokağa bırakılan köpeklerin zaman zaman bazı sıkıntılara yol açtığı itirafında bulunan belediye yetkilileri, Kentimizdeki başıboş hayvanların sayısının artmasının bir nedeni de civar ilçe ve diğer yerleşimlerden ilçeye sahipsiz hayvanların bırakılmasıdır. Belediyemize bağlı Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu çerçevesince kentimizdeki sahipsiz hayvanların her türlü sağlık kontrollerini yerine getirmekte ve bunun ardından kulaklarına küpe takılarak gerekli takipleri sürdürmektedir. Ancak kentimizde son yaşanan saldırı olayında köpeğin küpesiz oluşu yine akıllara dışarıdan kentimize sokak hayvanlarının bırakıldığını gerçeğini getirmektedir. Ancak kentimizdeki sokak hayvanlarının sayısının artmasını engellemek adına vatandaşlarımızın da Belediyemize bu konuda gerekli ihbarları sağlayarak destek vermesi konunun çözümünde etkili olacaktır” açıklamasında bulundu. 
Ülkemizin pek çok kentinde de gündeme gelen sokak hayvanlarının sayısındaki artışın zaman zaman bazı mağduriyetlere neden olabildiğine dikkat çeken yetkililer, Kentimizde 3,5 yaşındaki bir çocuğumuzun böyle bir saldırıda yaralanması elbette üzücü bir olaydır. Olayın ardından Sağlık İşleri Müdürlüğümüze bağlı ekipler, köpeği anında hayvan Barınağında müşahede altına almış, gerekli sağlık kontrolleri yapılmıştır. Bu sağlık kontrolleri sırasında ilgili köpeğin sağlık sorunu veya kuduz belirtisine rastlanmamıştır. Bu talihsiz olayların bir daha yaşanmaması için Belediyemiz Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından gerekli tedbirlerin alınması konusunda çalışmalar sürdürülmektedir.” diye konuştu.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli