Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Hayvancılarında kredi borçları ertelenmeli

Hayvancılarında kredi borçları ertelenmeli

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, hayvancılıkla uğraşanların kredi borçlarının ertelenmesi konusunda çalışmaların olup olmadığını öğrenmek istedi.

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, hayvancılıkla uğraşanların kredi borçlarının ertelenmesi konusunda çalışmaların olup olmadığını öğrenmek istedi.
Çeşitli afetler sebebi ile zarar gören üreticilerimizin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarının ertelenmesi ile ilgili kararın çıktığını ancak afetler neticesinde hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızın da sıkıntı yaşadıklarını belirten Bulut, hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızın da kredi borçlarının ertelenmesini istedi.
MHP Milletvekili Bulut, çeşitli afetler sebebiyle 60 ilde zarar gören tarım üreticilerinin, Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarının 1 yıl süreyle ertelenmesine ilişkin Bakanlar Kurulu kararının, resmi gazetede yayımlandığını hatırlattı.
Bu karara göre, bazı illerde meydana gelen sel-su baskını, fırtına, aşırı yağış, aşırı kar yağışı, dolu, don, kuraklık, yıldırım düşmesi ve hortum afetlerine maruz kalan ve bu afetler sebebiyle ekilişleri, ürünleri, hayvan varlıkları, tesisleri veya seraları zarar gören Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) kayıtlı üreticilerin, düşük faizli kredi kullandırılmasına ilişkin hususlarında belirlendiğini dile getiren Bulut, uygulama kapsamında tarım ve ziraat borçlarının erteleneceğini işaret etti.
Hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızın bu uygulamadan faydalanamayacağını, oysa hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızın da doğal afetlerde mağdur olduklarını, 2011 yılında 3 TL olan saman fiyatının şu anda 13 TL, 30 TL olan yemin çuvalının ise 50 TL`ye çıktığını ifade eden MHP`li Bulut, hayvancılıkla uğraşanlarında kredi borçlarını ödeyemediklerini sözlerine ekledi.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanının yazılı olarak cevaplaması üzerine yazılı soru önergesi veren Bulut, çiftçiler ile birlikte zarar gören hayvan üreticilerinin de borç ve kredi ödemelerinin ertelenmesi konusunda çalışmalar yapılmakta mıdır?
Hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızın mağduriyetinin önüne geçilmesi için Bakanlığın yapmış olduğu çalışmalar nelerdir?
Ülkemizde Küçükbaş ve Büyükbaş hayvan sayısının daha sonraki yıllarda artırılması için Bakanlığın uygulayacağı politikalar neler olacaktır? Sorularının cevaplanmasını istedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false