Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Hedef: Kadına Şiddette Sıfır Vaka

Hedef: Kadına Şiddette Sıfır Vaka

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak başkanlığında Aile İçi ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon ve Değerlendirme toplantısı Edremit İlçesinde gerçekleştirildi.

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak başkanlığında Aile İçi ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon ve Değerlendirme toplantısı Edremit İlçesinde gerçekleştirildi.  
Edremit Anadolu Lisesi’nde yapılan toplantıda kadına yönelik şiddetle mücadelede İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından Ayvalık ve Edremit İlçesinde uygulanan çalışmalar görüşüldü. 
Toplantıda İl Emniyet Müdür Yardımcısı İlyas Eryılmaz, İl Jandarma Komutanlığı Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Kısım Amiri J. Asb. Kd. Üçvș. Tülay Emeksiz, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hatice Dost ve ŞÖNİM'de görevli sosyal çalışmacı Hilal Gürsoy kurumların çalışmalarına ilişkin sunum yaptılar. Sunumlarda Edremit ve Ayvalık İlçelerinde meydana gelen kadına yönelik şiddet olaylarının yıllara göre dağılımı ve istatistikleri, alınan tedbir kararları, olayların analizleri, bilgilendirme ve eğitim faaliyetleri ile ilgili bilgiler verildi. Kadına yönelik şiddet vakalarına müdahalede hız kazandıran ve olumsuzlukla sonuçlanma ihtimali olan vakaların önüne geçilmesini sağlayan KADES uygulaması ile şiddet mağduru kadınların korunmasında teknik araç ve yöntemlerin kullanılması kapsamında uygulanan Elektronik Kelepçe Uygulamasının da mücadeleye destek veren yöntemler arasında yer aldığı ifade edildi. 
Toplantıda mücadelede hedefin sıfır vaka olduğunu dile getiren Vali Şıldak, "Balıkesir'de yaptığımız incelemeler ve değerlendirmelerle olayın üzerine yoğunlaşarak kurumsal kapasitemizi geliştirdiğimizi, farkındalığımızı yükselttiğimizi düşünüyorum. Bugün aldığımız kararlar çerçevesinde yapacağımız bilgilendirmeler ve teklifler kapsamında bakanlıklarımız umuyorum bazı tedbirleri daha hızlı şekilde hayata geçirecektir." şeklinde konuştu. 
Şiddetin önlenmesine yönelik eğitim ve bilgilendirme faaliyetlerinin önemli olduğuna vurgu Vali Şıldak, kadına yönelik şiddette toplumsal bir farkındalığın oluştuğunu ve çalışmaların üst düzeyde bir duyarlılıkla sürdürüldüğünü söyledi. 
Hadiselerin temelinde toplumsal ve ekonomik sebeplerin yattığını vurgulayan Şıldak, "Çok karmaşık nedenlere dayalı olan olayların takibindeyiz, sürecin içerisindeyiz.  Can kaybına giden en vahim tabloların oluşmasını önlemek bizim temel hedefimizdir. Ağır bir sorumluluk altındayız. Bölgemizde bilhassa Edremit'te olay sayısı ve yoğunluğu çok fazla. Bu sebeple bir olayla karşılaştığımız zaman muhakkak surette çok yönlü bir bakış geliştirmeliyiz." ifadelerini kullandı. 
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Hedef: Kadına Şiddette Sıfır
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı