Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Hem gazeteci hem de gönüllü kültür elçisi

Hem gazeteci hem de gönüllü kültür elçisi

Gazeteci, görev yaptığı yerlerde gönüllü tanıtım elçisi oluyor.

Gazeteci, görev yaptığı yerlerde gönüllü tanıtım elçisi oluyor.
Gönen’de ikamet eden gazeteci Şevket Aktay görev yaptığı yerlerin tanıtım ve kültür elçiliğini yaparak bölgesini tanıtıyor.
1971 Manisa Soma doğumlu gazeteci Aktay, yaklaşık 23 yıldan beri görev yaptığı yerlerin haberlerini yaptığı gibi televizyon kanalları ile irtibat kurarak tanıtıma katkıda bulunuyor.
1992 yılında Çorum’da gazeteciliğe başlayan Aktay, sırasıyla Soma, Turgutlu, Salihli, Edremit, Balıkesir, Altınoluk ve Manyas`ta görev yaptı.
Halen Gönen’de halkla ilişkiler görevi yapan gönüllü tanıtım elçisi, Gönen’i çok sevdiğini 6 ay gibi kısa bir zamanda maceracı ve davetsiz misafir vasıtasıyla Gönen’in tanıtımına katkıda bulunduğunu söyledi.
Aktay, görev yaptığı yerlerde başladığı ilk günden itibaren bölgenin kültürel yönden tanıtımı için motosikletiyle köyleri gezip ön araştırmalar yaparak konu ayarlıyor ve konu sayısı 20’ye ulaştıktan sonra televizyonlardaki gezi ve tanıtım programları yönetmenleri ile irtibat kurarak ilçeye davet ediyor.
2000 yılından beri birçok programın yapımına vesile olan Aktay, Salihli`de görev yaparken bu gönüllü göreve başladığını bildirdi.
Bu çalışmayı ömür boyu yapmak istediğini belirten Aktay, tüm gazeteci arkadaşlarına haberciliğin yanında bu tür televizyon programlarına yardımcı olmalarını tavsiye ettiğini belirterek ``Gazeteciler her gün bölgenin nabzını tutuyor. Rutin haberlerin yanında yerel ve özel haberler de yapıyorlar. Aslında bu haberler tüm dünyaya bölgeyi tanıtacak haberler. Bunları toparlayıp televizyonlardaki yönetmen arkadaşlarla irtibata geçseler hem bölgeye hem de televizyonların gezi ve tanıtım programları için çok güzel olur. Çünkü onlarda konu bulmada zorlanıyorlar.`` dedi.
Aktay`a bu çalışmalarından dolayı geçtiğimiz günlerde Gönen’de yapılan maceracı programı çekimlerinde Maceracı programı Yönetmeni Mustafa Gözüm ve Maceracı Murat Yeni tarafından Samanyolu Televizyonu maceracı özel ödülü verildi.



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false