Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Hemşirelerle tartışıp doktoru yumrukladı

Hemşirelerle tartışıp doktoru yumrukladı

Bandırma Devlet Hastanesi acil servisine Çarşamba gecesi bir yakınını tedavi amacıyla getiren ve acil serviste

Bandırma Devlet Hastanesi acil servisine Çarşamba gecesi bir yakınını tedavi amacıyla getiren ve acil serviste hastasına öncelik tanınmasını isteyen 33 yaşındaki Süleyman Ö. ilk olarak hemşirelerle tartıştı, ardından da araya giren pratisyen hekim Ahmet Sıtkı Çelebi´ye yumruk atarak gözlüğünü kırdı ve gözünden yaraladı.
Görevlilerin beyaz kod sinyali vererek hastane polisini çağırmasıyla saldırgan yakalandı. Saldırının ardından Bandırma Devlet Hastanesi çalışanları yaşananları basın açıklaması yaparak protesto etti. Hastane Başhekimi Muzaffer Şenveli yaşanları şöyle anlattı; ?Dün gene saat 00:45 sularında acil servis muayene alanında kabinlerde hasta muayene edildiği sırada hastasını muayene ettirmek için muayene alanına gelen hasta yakını S.Ö. muayene alanında yer olmadığından bahisle hemşire G.Ç. ile sözlü tartışmaya girmiş, olaya müdahale etmeye çalışan Dr. A.S.Ç.´ye saldırıda bulunmuş doktorumuz nöbetini tamamlayamamıştır. ?dedi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldığına değinen Şenveli ,?Bu menfur olaya maruz kalan çalışma arkadaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Sağlıkta şiddet sağlık hizmet sunumunun hemen tüm aşamalarında yaygın ve ciddi bir sorun haline dönüşmüştür. Bizim için halkımızın sağlığı önemlidir? diye konuştu.
MESLEKTAŞLARI YALNIZ BIRAKMADI
Basın açıklamasına kırık gözlüğü ve gözünden yaralı bir şekilde katılan Doktor Ahmet Sıtkı Çelebi, protesto öncesi arkadaşları geçmiş olsun dilleklerini iletti. Saldırı sırasında yaşadıklarını anlatan Ahmet Sıktı Çelebi şunları söyledi; ?Hemşire arkadaşlarla tartıştığı sırada ben araya girdim neyiniz var diye sordum tartışmaya başlamadan hemen yumruk attı zaten. İçeride ki hastaları çıkartıp kendi hastasının alınmasını istedi içeriye. Hemşire arkadaşları bağırınca da ben araya girdim. Artık insanlar sağlık çalışanlarını şamar oğlanı gibi dövmek istiyor?
Basın açıklaması sırasında olayı öğrenen vatandaşlarda sağlık çalışanlarına destek verdi. Tedavi için hastanede bulunan Ayşe Balaban isimli kadın ? Doktorlar dövülür mü? Onlar bizi iyileştirmeye çalışıyor. Doktorlar dövülmez öpülür? diyerek saldırıya tepki gösterdi.
Haber : Erdem Özcan-Tufan Dalgıç



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli