Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Her bireyin depreme hazır olmasını istedi

Her bireyin depreme hazır olmasını istedi

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, olası bir depreme karşı şehir merkezindeki acil toplanma ve barınma alanlarında incelemelerde bulundu.

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, olası bir depreme karşı şehir merkezindeki acil toplanma ve barınma alanlarında incelemelerde bulundu.
AFAD, Afetlere Hazırlık Yılı´nda 1 yıl boyunca afetlerle ilgili çalışmalar yapacak.
İçişleri Bakanlığı AFAD tarafından hayata geçirilen ve toplumu afetlere karşı bilinçlendirme amacı taşıyan Afetlere Hazırlık Yılı Projesi 4. ayına giriyor.
Bir yıl süresince her ay bir başka konunun işleneceği projenin Ekim ayı teması, toplanma alanı olarak belirlendi.Deprem anında hayati öneme sahip olan toplanma alanları kapsamında çalışmalar devam ediyor.
AFAD´ın başlatmış olduğu Afete Hazırlık Yılı kampanyasıyla ilgili konuşan Vali Yazıcı, "Afetlere hazırlık ve dirençli toplum oluşturma yolunda kilometre taşı olacak olan eğitim çalışmalarımız devam ediyor. Afet eğitimi ve standartlarının belirlenmesi ve yol haritası çıkartılması açısından ilgili tüm paydaşlarla toplantımızı geçtiğimiz günlerde yaptık. AFAD tarafından ilan edilen ve bir yıl boyunca çeşitli eğitimler, seminerler ve konferanslarla devam edecek olan Afetlere Hazırlık Yılı kampanyasının tanıtım toplantısında bir yol haritası belirledik. Balıkesir olarak kendimize hedefler belirledik. Geçmişten ders aldık. Bireylerin üzerine inşa edilen bir afet yönetimi yerine, kurumsal yapıyı oluşturuyoruz. Balıkesir´de afet risk yönetimine ilişkin olarak öncelikle yapılması gereken faaliyetlere dair hazırlanan Stratejik Planı çalışmalarını tamamladık. Bu hedeflere ulaşmak için tüm kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum kuruluşlarını yanımızda görmekten mutluyuz. Standartları belirlemeyi hedefledik. Bununla ilgili çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. Eğitimden başlayacak şekilde her türlü hazırlığımızı yaptık. Eğitim boyutunda ortak bir dil oluşturmayı hedefliyoruz. Hem AFAD hem diğer kurum ve kuruluşlar hem de STK´ların eğitiminde ortak çalışmalar yapmaktayız. Mevsim şartlarına uygun çadır modelleri belirlenmiş ve afet malzemelerini tanıma ve çadır kurma eğitimleri başlamıştır." dedi.
AFAD Başkanlığı´nca 2019 yılının ´´Afetlere Hazırlık Yılı´´ olarak ilan edildiğini hatırlatan Vali Yazıcı, "Vatandaşlarımızın afetlerde güvende kalabilmeleri için Afetlere Hazırlık Yılı çalışmaları Valiliğimizce başlatılmıştır. Afet öncesi, sırası ve sonrasında Valiliğimizce yapılacak işler, diğer kamu kurum ve kuruluşlarıyla koordineli yürütülecek konular üzerinde görevlerin de ayrıca ele alındığı toplantımızı geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdik. Bilgilendirme, tutum ve davranış değiştirme gibi temel hedefleri bulunan program ile her ay farklı bir konuda olmak üzere toplam 12 konu üzerine vurgu yapılması planlanmaktadır. Eylül ayı teması ´´Afet çantası´´. Deprem sonrası ilk 72 saatte, yardım ekipleri ulaşana kadar acil ihtiyaçlarınızı ve değerli evraklarınızı saklayacağınız bir Afet ve Acil Durum Çantası sizin ve sevdiklerinizin hayatını kurtarabilir. Afet anında bu çantanın hazırlanması mümkün olmadığından, acil durumlarda doğru malzemelerin doğru zamanda kullanılabilmesi için afet öncesi hazırlanmış olması gerekiyor. ´´Afetlere Hazırlık Yılı´´ kapsamında Ekim ayı teması da ´´Acil Toplanma Alanları´´ olarak belirlendi. Toplanma alanlarında hazırlıklarımızı yapıyoruz. Toplanma Alanları; afet ve acil durumlar sonrasında geçici barınma merkezleri hazır olana kadar geçecek süre içerisinde yaşanacak paniği önlemek ve sağlıklı bilgi alışverişini sağlamak amacıyla halkın tehlikeli bölgeden uzaklaşarak toplanabileceği güvenli alanlardır. Yani bu alanlar, vatandaşların hızla bir araya gelmesi ve bir süre beklemesi için seçiliyor. Bu bağlamda her ayın temasına göre halkımızın bilincinin artırılmasına yönelik eğitim ve etkinlikler yapıyoruz. Afetlere hazırlıklı olmalıyız. Afet yönetimini en iyi şekilde yürütmek zorundayız." ifadelerini kullandı.
Vali Yazıcı, toplanma alanlarının, bir afet veya kriz anında iletişim kesilmesi ve diğer nedenlerle vatandaşların toplanacakları ilk alanlar olduğunu anımsattı. Vatandaşların toplanma alanlarına "e-Devlet" üzerinden rahatlıkla ulaşabildiklerine dikkati çeken Vali Yazıcı, "Balıkesir´de 1094 civarında toplanma alanımız var. Toplanma alanları belirlenmiş durumda. AFAD olarak belediyeler tarafından belirlenen yerleri birleştirip harita üzerinde işaretleyerek e- Devlet sistemi üzerinden vatandaşlarımızın bilgisine ulaştırdık." şeklinde konuştu.
Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı