Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Her şey daha yaşanabilir bir çevre için

Her şey daha yaşanabilir bir çevre için

Doğanlar Mahallesi kanalizasyon ve atıksu arıtma tesisi yapımı devam ediyor.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi iştiraki Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi (BASKİ) tarafından Erdek İlçesi kırsal Doğanlar Mahallesi’ne Kanalizasyon ve Atıksu Arıtma Tesisi kazandırılıyor. BASKİ’nin İlçemiz kırsal Doğanlar Mahallesi’nde hayata geçireceği, Kanalizasyon ve Atık Su Arıtma Tesisi projesi hızla devam ediyor.  Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi (BASKİ) Genel Müdürü İzzet Günal, AK Parti Erdek İlçe Başkanı Musa Alioğlu, yönetim kurulu üyeleri Bülent Özgü ve Alaattin Erol ile birlikte, kanalizasyon ve atık su arıtma tesisi yapım çalışmaları yerinde incelenmek üzere Doğanlar Mahallesi ziyaret edildi. Çalışmalarda gelinen son durum hakkında yapım işi sorumlularından ve çalışanlardan bilgiler alan BASKİ Genel Müdürü İzzet Günal, gezide yer alan basın mensuplarına yaptığı açıklamada, söz konusu alt yapı işleri tamamlandığında Doğanlar Mahallesi’nin atık sularının sulama suyu standartlarında arıtılarak, çevre kirliliğinin önlenmesinde kilit rol görevi üstleneceğini bildirdi.                      
Çevre yatırımlarıyla örnek projelere imza atmaya kararlı olduklarının altını çizen BASKİ Genel Müdürü İzzet Günal, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç olan tüm ilçelerde ve kırsal mahallelerde kanalizasyon ve atık su arıtma tesisi yapımına sırasıyla devam ediyor. Bu kapsamda Aralık 2022 ayında kırsal Doğanlar Mahallesi’nde yapım çalışmaları başlatılan kanalizasyon ve atık su arıtma tesisi yapım işinin yaz sezonu öncesine kadar tamamlayıp hizmete sunmayı planlıyoruz.” dedi.
AK Parti Erdek İlçe Başkanı Musa Alioğlu’da, yaptığı konuşmada, daha yaşanabilir bir çevre için Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin tüm kurumlarıyla birlikte, vatandaşların ihtiyaçları doğrultusunda yapılması gereken ne varsa yapmaya gayret ettiklerini vurgulayarak, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın göreve geldiği ilk günden beri aynı anlayışla gece gündüz çalıştığını vurguladı. 
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin ve dolayısıyla BASKİ’nin çevre konusundaki hassasiyetlerinin en üst seviyede olduğunu işaret eden AK Parti İlçe Başkanı Alioğlu, "Yarınlarımıza daha yaşanılır bir çevre bırakmak için Büyükşehir Belediyemiz gayret göstermeye devam ediyor." dedi.        Haber: Tuncay Ertan
 



Anahtar Kelimeler: yaşanabilir çevre
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı