Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Her şeyi görüyor, biliyor ve siz okuyucularımızla paylaşıyoruz

Her şeyi görüyor, biliyor ve siz okuyucularımızla paylaşıyoruz

Belediye Başkanı sayın Hüseyin Aysanın gazetecilikte kutsal olan yanıt hakkını Yeni Erdek Gazetesi olarak bu hakkı biz kullandırmayı uygun bulduk.

Belediye Başkanı sayın Hüseyin Aysan`ın gazetecilikte kutsal olan yanıt hakkını Yeni Erdek Gazetesi olarak bu hakkı biz kullandırmayı uygun bulduk.
Bunun ardından, söz konusu gazetenin, konuyu çarpıtmaya yönelik soru ve suçlamalarıyla karşılaştık.  Bu sorulara yanıtlarımızı aşağıda sunuyoruz.
Öncelikle şunu vurgulayalım ki, bizim gazetecilik anlayışımız, daha önce açıkladığımız gibi bize açıklama gönderenlerin açıklamalarını, gerektiğinde yayınlamaktır.
Gazeteciliğin alfabesinde bulunan ana ilkelerden biri de şudur: Yanıt hakkına saygı! Gazetenizin eleştirilerine, Belediye Başkanı sayın Hüseyin Aysan, en doğal haklarını kullanarak, yanıt vermiştir.
Şimdi, bakıyoruz, gazetecilik ilkelerini bir yana bırakarak, oluşturduğunuz mahkeme kurulu ile aklınız sıra bizleri de sanık sandalyesine oturtmak istiyorsunuz.
Hiç önemli değil, bizler soru sormayız, ancak her soruya cevabımız vardır.
Söz konusu gazetenizin, 25 Ocak 2012 tarihli sayısının baş sayfasında yer alan "Erdek basınına sus payı mı?" başlıklı habere verdiğimiz yanıtlar aşağıdadır:
Soru 1`e cevabımızdır: Yeni Erdek Gazetesi olarak, Erdek Belediye Başkanlığı`nın çalışmaları ile ilgili haberler, bize belediyenin basın bürosu görevlileri tarafından gönderilirken, bazı etkinliklere ise bu görevliler tarafından telefonla davet edilmekteyiz.
"Kemal Şeker kimdir?" sorunuza yanıtımıza gelince… Bizim bünyemizde böyle bir isim görevli olmayıp, bu ismi ilk kez sizlerden öğrenmiş bulunuyoruz.
Yoksa sizin tanıdığınız ama bizim tanımadığımız bir isimden mi söz ediyorsunuz? Daha açık yazın da anlayalım!
Soru 2`ye cevabımız: Eğer böyle bir isimde bir şahıs varsa, Erdek Belediyesi ile arasında ticari bir ilişki olup olmadığını, belediyeden öğreniniz.
Soru 3`e cevabımız: 1975 yılında yayın yaşamına "merhaba" diyen gazetemiz Yeni Erdek`te, o tarihten bu yana ilçede görevli tüm yerel yöneticilerin haberlerine yer verilmeye çalışılmıştır. Tabii ki, öncelikle haber değeri taşıyanlara…
Soru 4 ve 5`e cevabımız: Abi olarak nitelediğiniz kişi kimdir, anlayamadık. Bu ismi tam olarak açıklarsanız, çok seviniriz.
Eğer ki, sizlerin, belediyeden doğru cevap alamama endişeniz varsa, o zaman, Erdek Belediyesi tarafından kendi mülklerini kiraya vermekle yükümlü Erdek Belediye Encümeninden öğrenirsiniz.
"Kemal Şeker isimli birisi, hangi tarihte, ne zaman, hangi işyerine talip olarak ihaleye katıldı?" sorusunu yöneltir, cevabını alırsınız.
Şu gerçeği de unutmayın. Belediyeye ait çay bahçelerinin ilk ihalesinde, bu bahçeler, kiracılarını bulurken, bu çay bahçelerinin önünde yer alan 12 büfeden 7`sinin ihalesine, yüksek fiyat uygulaması nedeniyle katılan bile olmamıştı.
Soru 6`ya cevabımız: Gazetemizde, şu anda siyasi parti üyesi hiç kimse bulunmamaktadır. Kaldı ki, gazetecilerin, siyasi partilere üye olmasını engelleyen bir yasa da söz konusu değildir. Önemli olan, gazetecilik mesleğinin yerine getirilmesi sırasında, gazetenin, yansızlığını koruması ve her partiye eşit uzaklıkta bulunmasıdır. Yeni Erdek Gazetesi`nin, bu konuda vicdanı rahattır. Aynı konuda, kamu vicdanında da en küçük bir rahatsızlık olduğunu düşünmüyoruz.
YENİ ERDEK

Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli