Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

?Herkes İçin Eğitim?in başarısı

?Herkes İçin Eğitim?in başarısı

4 yıldır, öğrencilere ücretsiz ders veriliyor

Bandırma´da, 2010 yılından beri hizmet veren ?Herkes İçin Eğitim? ücretsiz dershanesi, başarısıyla dikkati çekiyor. Haydarçavuş Mahallesi, Terziler Caddesi, No:36´da hizmet veren dershanenin sorumlusu, emekli öğretmen Özgür İyim, parçalanmış aileler veya babası-annesi olmayan öğrencilere eğitim-öğretim desteği verdiklerini vurgularken, şunları söyledi:
?Dershanemizden yararlanan öğrencilerin hemen hemen tamamı, yoksul ailelerin çocukları. Şu anda, orta birinci sınıftan, lise son sınıfa kadar 107 öğrencimiz var. Bu öğrencilerimize, 8 branş öğretmenimiz, bizden hiçbir ücret talep etmeden, gönüllü olarak ders veriyor. Bu arada, üniversite son sınıf öğrencilerimiz de, altıncı sınıfa kadar olan öğrencilerimizin dersleriyle yakından ilgileniyorlar. Bu derslerin yanı sıra Atatürk ilke ve devrimleri, laik Türkiye Cumhuriyetimiz konusunda dersleri de branşım gereği ben veriyorum. Çocuklarımızın, derslerinde başarılı olmaları elbette ki önemli ama vatan sevgisi, vatanın bölünmez bütünlüğünü benimsemeleri her şeyden daha önemli.?
BABAMIN PROJESİ
Bu sistemin, Köy Enstitülerinden mezun olan babasının önerisi olduğuna dikkati çeken İyim, şöyle konuştu:
?Babamın bu hayalini yaşama geçirmekten büyük mutluluk ve huzur duyuyorum. Bu dershanemiz, bir çeşit Köy Enstitüsü benzeri. Bu çocuklar buraya gelmese, kötü alışkanlıkların pençesine de düşebilirler. Bu sistemi yaşatmakta maddi olarak çok zorlanıyorum ama çocuklarımızın başarısını gördükçe tüm sıkıntılarımı unutup mutlu oluyorum. Bu da bana yetiyor ve daha çok çalışma şevki veriyor. Çocuklarımızın yararlanması için yardımcı kaynak kitapları kapı kapı dolaşıp topluyorum. Bu çatı altında her gün, çocuklarımıza, eşimin elleriyle yaptığı yemekleri yediriyoruz. Bazı yardım sever kişilerin desteklerine de teşekkür borçluyum. Yüksek okulları kazanan çocuklarımıza, bazı hayır sever kişilerin burs vermesi de mutluluğumu artırıyor.?
HER YIL TİYATRO
Öğrencilerinin her yıl bir tiyatro yapıtını sahnelediklerine de işaret eden İyim, ?Her yıl, ağırlıklı olarak Çanakkale Savaşı ve Atatürk´ün yaşamından kesitlerin sahnelendiği bir oyunu Bandırmalılara sunuyoruz? dedi. Öğrencilerinin, her şeyden önce, vatana, ulusa yararlı, kişilikli insanlar olarak yetişmeleri için çaba harcadıklarını belirten Özgür İyim, ?Ancak, ayakta kalmakta çok zorlanıyoruz. Eğitim-öğretime gönül veren, yardım sever kişilerin daha fazla desteğine ihtiyacımız var? diye konuştu.
7 ÖĞRENCİ ÜNİVERSİTEYİ KAZANDI
Öte yandan, ?Herkes İçin Eğitim? bünyesinde ders alan yedi öğrenci, bu yıl, önemli üniversite ve yüksek okulları kazandı. Bu öğrencilerden Merve Yumuşak, tıp fakültesi, Hilal Babacan ve Kübra Özkan, mühendislik fakültesi, Selen Küçükçakır, eğitim fakültesi, Enes Gündoğdu, turizm fakültesi, Tuğba Erdem ve Gözde Uzun ise meslek yüksek okulunda eğitim-öğretim görme hakkını elde etti.
Haber : Önder Balıkçı



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli