Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Herkes Tatilde Koçyiğit incelemede

Herkes Tatilde Koçyiğit incelemede

Balıkesirin sorunlarını sadece Bandırma olarak bakmayan İl Genel Meclisi Bandırma üyesi İsmet Koçyiğit geçtiğimiz hafta sonu Marmara Adasında bir dizi incelemelerde bulundu.

Balıkesir`in sorunlarını sadece Bandırma olarak bakmayan İl Genel Meclisi Bandırma üyesi İsmet Koçyiğit geçtiğimiz hafta sonu Marmara Adası`nda bir dizi incelemelerde bulundu. Koçyiğit`in ilçenin sorunları ile ilgili yaptığı iki günlük gezi Marmara Adası sakinleri tarafından takdirle karşılandı.
İl Genel Meclisi Bandırma Üyesi İsmet Koçyiğit hafta sonu tatil yapma yerine Marmara Adası`nın sorunlarını yerinde inceledi. Ayağını dahi denize sokmayan çalışkan İGM üyesi İsmet Koçyiğit incelemelerine ilk olarak Marmara Adası`na bağlı Avşa`dan başladı.
Avşa Adası`nda CHP Belde Başkanı ve Marmara Adası İGM Üyesi Mustafa Erbil ile birlikte tarım ve hayvancılık konusunda incelemelerde bulunan İsmet Koçyiğit, buradaki tespitlerini başta Vali Yılmaz Arslan olmak üzere, İl Genel Meclisi, CHP İl Başkanlığı ve CHP Genel Başkanlığı`na ileteceğini belirtti.
Avşa Adası`ndaki incelemelerde tespit edilen aksaklıklarla ilgili açıklamalarda bulunan İsmet Koçyiğit şunları söyledi:     
"Avşa Adası`nda Belde Başkanımız Fatih Başıdinç ve Marmara Adası İGM üyesi Mustafa Erbil ile tarım ve hayvancılık konusunda çalışmalarda bulunduk. Avşa Adası`nda koyunculuk yoğun olduğundan sürü sahipleriyle yaptığımız görüşmelerde yem fiyatlarının çok pahallı olduğunu ve veteriner hizmetlerinin yeterli olmadığı konusunda tespitlerde bulunduk. Bunun yanında tarımsal faaliyetlerde de üzümcülüğün önemli bir yere sahip olduğu Avşa Adası`nda bağ işletenlerin bu işi terk ettiklerini gördük. Bugünlere gelindiğinde Avşa Adası`nda irili ufaklı 350-400 üzüm bağının kaldığı ve yılda da 300 ton üretimin her geçen yıl azaldığı bilgisine ulaştık. Adadaki şarapçılığın yaygın olması nedeniyle burada şarap üreticileri dışarıdan her yıl binlerce ton üzüm getirerek adada işlediğini gördük. Avşa Adası`nda ayıca zeytin üreticisi de düşük fiyatlardan yakınıyor."      
Avşa Adası`nın ardından Marmara Adası`na geçen İGM Üyesi İsmet Koçyiğit burada da Marmara İGM Üyesi Mustafa Erbil ile birlikte özel ağaçlandırma alanı ilan edilen Vakıf arazileri ile ilgili incelemelerde bulundu. Koçyiğit Marmara Adası ile ilgili izlenimlerini şu şekilde dile getirdi:
"Marmara Adası`nda ilk olarak Belediye Başkanımız Ali Aksu, İlçe Başkanımız Semra Kıran`ı ziyaret ederek ada hakkında bilgi edindik. Ziyaret sonrasında hayvancılıkla uğraşan üreticilerin mera olarak kullandıkları alanların özel ağaçlandırma yapılan bölgeye gittik. 20 bin dönüm otlakiye uzun süreli kiralama ile özel ağaçlandırma için özel şirketlere verilmesi ile küçük ve büyükbaş hayvan üreticilerinin sıkıntılarını yerinde gördük. Üreticiler hayvanlarının aç kaldığını, devletin kendilerine neden sahip çıkmadığını bize sordular. Hayvan üreticileri AKP iktidarının kendilerini adayı terk etmeleri yönünde çalışmalar yapmakla suçladılar ve bizden de bu konuda yardım talep ettiler. Önümüzdeki günlerde adanın nasıl peşkeş çekildiğini belgeler ile Balıkesir kamuoyuna gösterecegim dedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false