Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

?Herkül?, gemiyi kaldıracak

?Herkül?, gemiyi kaldıracak

Çelebi Bandırma Limanı´nda, 14 Mayıs 2017´de, yükleme sırasında batan yük gemisinin içindeki malzemelerin çıkarılmasına başlanıyor.

Çelebi Bandırma Limanı´nda, 14 Mayıs 2017´de, yükleme sırasında batan yük gemisinin içindeki malzemelerin çıkarılmasına başlanıyor. Bu amaçla İstanbul Liman Başkanlığı sahasından 100 ton kaldırma kapasiteli ?Herkül? isimli vinç, deniz yoluyla Bandırma Limanı´na geldi.
Bandırma Liman Başkanı Abdullah Şalcı, vincin yerine yetiştirilmesinin ardından yükün çıkarılma çalışmalarının başlatılacağını açıkladı.
Şalcı, Çelebi Bandırma Limanı´nda batan bin 998 grostonluk Türk bandıralı ?Ali Ağa? isimli yük gemisinin ambarında bulunan yükün tahliyesinin yaklaşık 20-25 günde gerçekleşeceğini belirtti. 

Şalcı, ayrıca yetkilendirilmiş firma tarafından toplanan akaryakıt, yağ ve slajın yok edilmesi için çalışmalar yapılacağını sözlerine ekledi.
?Kaza kırım raporu? bekleniyor
Limanda meydana gelen kaza konusunda ?kaza kırım raporu? bekleniyor.
Konuyla ilgili bilgi veren Çelebi Bandırma Limanı Genel Müdürü Mehmet Akif Ersoy, şunları söyledi:
?Bandırma Liman Bakanlığı´nın vereceği ?Kaza Kırım Raporu´nu bekliyoruz. Bu rapor çıkmadan bir şey söylemem mümkün değil. Çünkü biz, devlet terbiyesi görmüş, yasa ve yönetmeliklere uygun davranmayı ilke edinmiş kişileriz. Bu rapor çıktıktan sonra basın toplantısı düzenleyerek ayrıntılı bilgi vereceğim. Ancak şunu söylemem gerekir ki, bu kazanın limanımıza verdiği maddi zararı ilgili sigorta şirketleri karşılayacak. Şöyle düşünün, bir otomobil için yaptırılan kaskoyu nasıl ki sigorta şirketi karşılar, bunda da öyle. Gemi de kaskolu olduğundan, verdiği zararı sigorta şirketi karşılayacak.?
Haber : Ahmet Pesen



Anahtar Kelimeler: Herkül gemiyi kaldıracak
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli