Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Hibe desteğiyle yeni bir zeytinyağı üretim tesisi daha hizmete girdi

Hibe desteğiyle yeni bir zeytinyağı üretim tesisi daha hizmete girdi

Kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi programı kapsamında hibe desteği verilen bir zeytinyağı üretim tesisi daha faaliyete geçti.

Kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi programı kapsamında hibe desteği verilen bir zeytinyağı üretim tesisi daha faaliyete geçti.
Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı beraberinde Burhaniye Kaymakamı Hüseyin Öner, Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriyya Erdurmuş ve Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Balıkesir İl Koordinatörü M. Zahid Döğdü ile birlikte TKDK´nın destekleriyle Burhaniye Şahinler Mahallesinde yapımı tamamlanan ´Uğur Özdemir Zeytinyağı Üretim Tesisini´ hizmete açtı.
Tesis açılışı sırasında açıklamalarda bulunan TKDK Balıkesir İl Koordinatörü M. Zahid Döğdü, kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi programı kapsamında hibe desteği verilen bir zeytinyağı üretim tesisinin daha hizmete girdiğini ifade ederek, "Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Balıkesir İl Koordinatörlüğüne IPARD II 1. Çağrı ilanı döneminde "Zanaatkârlık ve Yerel Ürün İşletmeleri" başlığı kapsamında Nisan 2016 yılında başvuran Uğur Özdemir ile proje kontrolleri sonucu Mayıs 2017 tarihinde sözleşme imzalanmıştır. Burhaniye Şahinler Mahallesinde kapasitesinin 80 ton olması planlanan, zeytinyağı üretim tesisi kurulması konusunda sunulan projenin toplam yarım tutarı 1 milyon 300 bin TL olup projede sunulan uygun harcama tutarı 1 milyon 260 bin TL´dir. Kurumun projeye desteği % 65 oranında hibe şeklinde olup işletme tamamlandığı için şahsın hesabına 822 bin TL´lik ödeme yapılacaktır. Program kapsamında; tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik yeni tesislerin yapımına, mevcut faal olan veya olmayan tesislerin kapasite artırımı ve teknoloji yenilenmesine ve kısmen yapılmış yatırımların tamamlanmasına hibe desteği veriliyor." dedi.
Vali Ersin Yazıcı, kırsal bölgelerin yatırım konusundaki dezavantajlı konumdan çıkması için Tarımsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu´nun (TKDK) desteklerinin önemli olduğunu söyledi.
Haber : Önder Balıkçı



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli