Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Hibe desteğinden faydalanacak çiftçiler belli oldu

Hibe desteğinden faydalanacak çiftçiler belli oldu

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) kapsamında Makine ve Ekipman alımları çerçevesinde 10.05.2014 tarih ve 28996 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 2014/10 No'lu tebliğ gereğince, Balıkesir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'ne

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) kapsamında Makine ve Ekipman alımları çerçevesinde 10.05.2014 tarih ve 28996 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 2014/10 No’lu tebliğ gereğince, Balıkesir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’ne gönderilen ek bütçe ödeneğinden Makine Ekipman almaya hak kazanan yatırımcıların isimleri belli oldu.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından uygulanmakta olan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) makine ve ekipman alımlarının desteklenmesi kapsamında 2014 yılında Erdek genelinde 30 çiftçi hibe programından faydalanmaya hak kazandı.
Erdek Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, tarımın modernleşmesi, kalite ve verimin artırılması, zaman tasarrufu gibi birçok avantajı beraberinde sunan program kapsamında gerekli müracaatların değerlendirildiğini ve makine hibelerinden yararlanacak başvuru sahiplerinin Bakanlıkça belirlenen kriterler çerçevesinde puanlama sisteminin uygulandığı bildirildi.
Bilindiği üzere 2006 yılından beri her yıl makine ekipman alımı için müracaatlar yapıldığı hatırlatılırken, 2014 yılında Erdek’ten yapılan başvurular içinden 30 müracaatın kabul gördüğü belirtildi.

Uygun müracaatlar içerisinden değerlendirme puanlarının yüksekliği ve Erdek’in öncelikleri esas alınarak değerlendirme yapıldığını ifade eden yetkililer, yapılan değerlendirmeye göre makine ve ekipmanları almaya hak kazananların isim listesini açıkladı.
Makina ekipman programı 2014/10 nolu tebliğ kapsamında ek ödenek ile makine ve ekipman almaya hak kazanan Erdek’li yatırımcıların isim listesi:
El Traktörü ve Ekipmanlarını hak eden çiftçiler: Ahmet Kırcı-Çakıl, Mehmet Kalafat-Paşalimanı, Ömer Çam-Erdek, Serkan Çetin-Ballıpınar, Talat Çavdar-Kestanelik, Talia Tezci-Erdek.
Zeytin Hasat Makinalarını hak eden çiftçiler: A. Musa Tansever-Çakıl, Ahmet Çavdar-Kestanelik, Ahmet Dinçer-Çakıl, Ahmet Tezan-Kestanelik, Aygen Demirkaya-Erdek, Ayşe Sarı-Yukarıyapıcı, Cemil Eren-Erdek, Dudu Koç-Çakıl, Fatih Sarı-Belkıs, Fatma Kaya-Erdek, Fatma Sarı-Belkıs, Hasan Kırdemir-Çakıl, Hüseyin Başkurt-Yukarıyapıcı, Hüseyin Lafçı-Çayağzı, Kudret Gezgin-Ocaklar, Mehmet Fidan-Yukarıyapıcı, Muhittin Ayazlı-Erdek, Mustafa Varhan-Ocaklar, Muzaffer Kurban-Erdek, Ömer Özkaynak-Erdek, Özdemir Aytar-Erdek, Radife Çimen-Erdek, Refik Durmaz-Çakıl, Zeki Durmaz-Yukarıyapıcı.



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli