Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Hidamet Asa: Belediyenin, arsamızı bedelsiz almasına müsaade etmeyiz

Hidamet Asa: Belediyenin, arsamızı bedelsiz almasına müsaade etmeyiz

Marmarabirlikin, Orhangazi merkezdeki 16 dönümlük eski depo alanının imar sorunu ipleri gerdi.

Marmarabirlik`in, Orhangazi merkezdeki 16 dönümlük eski depo alanının imar sorunu ipleri gerdi. Hukuksuzca ve bedelsiz olarak 16 dönümün tamamını yeşil alan ilan eden Orhangazi Belediyesi`nin başkanı İsmail Tartar`ın yazılı basında, "Orayı imara açmak vatan hainliğidir. Ömrümün yettiği müddetçe o alanı imara açtırmam" demesi bardağı taşırdı. Marmarabirlik Başkanı Hidamet Asa, "30 bin zeytin üreticisi ortağımızın alın teri bulunan o arsanın yeşil alan ilan edilip, karşılığında değersiz bir arsayla takas önerilmesi, dahası bir kuruş bedel ödemeden arsayı sahiplenmek üreticinin ortaklarımızın alın terinin gaspıdır" dedi. Asa, "Orhangazi Belediyesi Marmarabirlik`in arsasını yeşil alan ilan ederken kimlerin arsasına imar vermiştir, öncelikle bu açıklanmalıdır" diye konuştu.
"İNSAFSIZLIK"
Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, ilçe basınında yer alan "Marmarabirlik satıyor" başlıklı haberlerin ard niyetli olduğunu söyledi. Geçmişte, eski depo arsasının atıl kalmaması için gerektiğinde satılabileceğine ilişkin karar aldıklarını, ancak şimdiye kadar bu konuda hiçbir girişimde bulunmadıklarını söyleyen Asa, "Sanki ekonomik sıkıntıdan ötürü satıyormuşuz havası yaratılıyor. Bu haberler kamuoyunu kasıtlı olarak yanıltmaya yöneliktir. Oysa Marmarabirlik, tarihinde bir rekor kırarak 137 milyon liralık ürün almış ve ödemelerinin tamamını bir kuruş dahi kredi kullanmaksızın yapmıştır. Planlara göre 17 Mayıs`ta yapacağını açıkladığı 25 milyon liralık son dilim ödemeyi de 19 Nisan`a çekmiştir. Ayrıca, geçen yıldan ortaklarının 4.5 milyon liralık ayni kredisini erteleyen, bu sene de üstüne 6 milyon liraya yakın gübre ve zirai ilaç kredisi açan Marmarabirlik`i zor durumda gibi göstermek insafszılıktır" dedi.
ORTAKLARIMIZIN ALIN TERİNE SAYGI DUYULSUN
Marmarabirlik Başkanı Hidamet Asa, Orhangazi Camikebir Mahallesi`ndeki 16 dönüm arsanın imar sorununun 1999 yerel seçimlerinden sonra başladığını hatırlatarak şunları söyledi:
"Orhangazi Belediyesi ile 10 yıldan fazladır yaşadığımız sorunun çözülebilmesi için Marmarabirlik tarafından defalarca adım atıldı, resmi yazılar yazıldı, cevap bile verilmedi. 16 dönümlük alan içinde kalan yollar mülkiyetimizdeyken, Orhangazi halkının kullanmasını engellememek için belediyeye herhangi bir yaptırımda bulunmadık. Fakat belediyenin politikası hep çözümsüzlük üzerine oldu."
BEDELSİZ ALAN VARKEN!
Asa şöyle devam etti:
"Marmarabirlik arsasını yeşil alan ilan ederek takas için önerdikleri yer adeta dağ başı ve değeri de belli… Belediye Başkanı Sayın Tartar`a şunu soruyorum; Madem ki ilçe merkezinde yeşil alana ihtiyaç var, Orhangazi Belediyesi`ne ait Marmarabirlik`in yanı başında balık pazarı var. İstimlak bedeli ödemeksizin orası yeşil alan yapılabilirdi. Orhangazi`nin yeşil alana ihtiyacı varsa balık pazarı neden yaşil alan yapılmadı? Ayrıca, Marmarabirlik arsasına imar verilmezken, yakın çevrede kimlerin arsasına imar verilmiştir, açıklanmasını istiyoruz.
Marmarabirlik`in ortağı 30 bin zeytin üreticisi ve aileleri de hesaba katıldığında yüzbinlerce kişinin hakkı olan bir arsayı bedelsiz alma girişiminin hiçbir hukuki dayanağı yoktur. Belediyenin yaptığı yüzbinlerce kişinin hakkını gaspetmektir."
ÖMRÜMÜZ YETTİĞİ MÜDDETÇE
Orhangazi Belediye Başkanı Tartar`ın "Orayı imara açmak vatan hainliğidir. Ömrümün yettiği müddetçe o alanı imara açtırmam" sözlerine atıfta bulunan Hidamet Asa, "Bu söylem, 30 bin ortağımızı derinden üzmüştür. Esas vatan hainliği, istimlak bedeli ödemeksizin o değerli arsaya el koymak istenmesidir. Marmarabirlik yönetim kurulu olarak, ömrümüz yettiği müddetçe buna müsaade etmeyeceğimizin bilinmesini istiyoruz. Öncelikle, değerli ortaklarımızın ve kamuoyunun takdirine sunarız" dedi.
Asa ayrıca, en kısa zamanda hukuki olarak gerekli girişimlerde bulunacaklarını, noter kanalıyla kadastral tespit yaptırarak, yolların da bulunduğu arsayı tel örgü ile çevireceklerini bildirdi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı