Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Hidamet Asa`nın ruhsal durumu kendisini hedef haline dönüştürdü.

Hidamet Asa`nın ruhsal durumu kendisini hedef haline dönüştürdü.

Erdek Belediye Başkanı ve kooperatif başkan adayı Hüseyin Sarı, bir basın toplantısı düzenleyerek gündemi değerlendirdi.

Sarı`dan Asa`ya  "Daha Kaç Yıl Size Güvenerek Bekleyeceğiz!"

Erdek Belediye Başkanı ve kooperatif başkan adayı Hüseyin Sarı, bir basın toplantısı düzenleyerek gündemi değerlendirdi.

Kooperatif başkan adayı Sarı, Birlik Başkanı ile atışmaktan üreticiye proje sunamadıklarını söylerken, "Birlik tarihinde Hidamet Asa bir ilke imza atarak herhangi bir kooperatif seçimlerine birlik başkanı olarak, karışarak yanlış bir politika izlemektedir. Kendisinin tarafsız davranması gerekirdi.  Onun seçime müdahil olmasıyla, kendisi ile atışmaktan üretici çiftçime yapacağım projeleri anlatamıyorum." diye konuştu.

 Başkan Sarı basın toplantısında Marmarabirlik Başkanı Hidamet Asa`ya sert eleştirilerde bulunurken, seçim propagandalarında kendisinin söylediği "Üreticiye kar payı dağıtılması gerekiyor ve ben seçildiğim takdirde üreticiye kar payını dağıttıracağım" sözlerine Asa`nın da bizde bundan sonra dağıtacağız demesini eleştirirken " Bunca yıl üreticinin sırtından para kazanırken, aklınız neredeydi? Daha size kaç yıl güveneceğiz, kaç kere inanacağız. Alın size fırsat. Seçime hala 4 gün var ve bankalar da açık hadi dağıtın da görelim" dedi.

Üreticinin Eksperler karşısında, sanki kaymakamın karşısında durur gibi hazır ol vaziyette durduğuna vurgu yapan Başkan Sarı "Ürünü eken benim çiftçim, gübre atan benim çiftçim, ilaç atan benim çiftçim, mahsulü toplayan benim çiftçim ve yine topladığı mahsulü nakliye parası ödeyerek kooperatife getiren benim çiftçim. Ama eksper karşısında soğukta, yağmurda, karda kışta hazır ol vaziyette bekleyen yine benim çiftçim. Hani nerede sizin kooperatifçiliğiniz? Kooperatifler küçük üreticiyi korumak kollamak için kurulan kurumlardır. Sizin kooperatifçilik anlayışınız bu mu?" dedi.

Hidamet Asa`nın ruhsal durumu kendisini hedef haline dönüştürdü.

Erdek Belediyesi toplantı salonunda gerçekleşen basın toplantısında Başkan Sarı Hidamet Asa`nın paranoyak olduğunu ve ruh sağlığının bozulduğunu iddia ederken, "Şimdi de kalkmış kahve kahve benim eşimin katıldığı bir ihaleden bahsediyor. Bu ihaleyi kooperatif değil birlik yaptı. İhalenin yapıldığı tarihte sen birlik yönetim kurulunda değil miydin? Madem bir usulsüzlük vardı niçin suç duyurusunda bulunmadın da şimdi kalkmış dedikodu üretiyorsun. Söylediği iddialar dedikodudan başka bir şey değil. Bu arkadaş paranoyak. Erdek`te kendisi ile alakalı en ufak bir haber çıksa hemen bütün herkesi arıyor. Mudanya`dan bir haber çıksa bütün Mudanya`yı karıştırıyor. Gemlik`te bir haber çıksa bütün Gemlik`i karıştırıyor. Bu adam artık yönetici olmaktan çıktı. Maalesef ben 162 Sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatif Başkanlığına adayken, Hidamet Asa`nın ruhsal durumu kendisini hedef yaptı. Şuan Birliğe kayıtlı bütün Kooperatifler pür dikkat Erdek seçimlerini takip ediyor. Benim hiç tanımadığım daha önce yüzlerini bile görmediğim kimin bayilik verdiğini bile bilmediğim, bayiler beni arıyor. Bizi bu adamdan siz kurtaracaksınız diyor."

Hidamet Asa`nın istifa etmesi gerekiyor

Kendisinin seçimi kazanması taktirde birlik başkanı Hidamet Asa`nın istifa etmesi gerektiğini söyleyen Başkan Sarı, şöyle konutu "Bana gelen telefonlar ve aldığım duyumlara göre bunlar bazı bayilere kıyak yapıyor. Satış kampanyası yapıyorlar 20 liralık malı 10 liraya çekiyorlar, ancak 10 gün öncesinden malın hepsini çekmelerini istedikleri bayileri arayarak haber veriyorlar ve 10 günde satış kampanyası bitiyor. Satış kampanyasını sonradan duyan bayiiler gelip sorduğunda stoklar tükendi mal kalmadı ve mal yine 20 lira oluyor. Ben bunları bilmiyorum, bunların hepsi iddiadır. Beni arayarak durumu anlatan bayilerin iddialarını dile getiriyorum. Peki burada üreticinin kazancı var mı? Ben onu soruyorum. Tekrar söylüyorum kendisini bu kadar hedef haline getirmesinden dolayı birliğin varsa, bu foyası çıkacak. Kooperatif kongresinin ardından birlikte yerinde rahat oturamayacak. Hatta bu kadar politize olmuş birlik başkanı 162 Sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifleri seçimleri sonuncunda eğer Hüseyin Sarı seçimi kazanırsa etik olanı yapmalı ve ertesi gün istifa etmesi gerekiyor"

Sonunu Düşünen Kahraman Olamaz

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı basın mensuplarının kendisine sorduğu "Seçimi kaybederseniz, prestij kaybı yaşar mısınız" sorusunu da yanıtlarken, "Benim ismimi herhalde olduğundan daha büyük görüyorlar ki güçleri yetse 162 Sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi seçimlerine Başbakanı, Cumhurbaşkanını getirecekler. Yani burada 4000 kişinin oy kullanacağı bir seçim yapılacak ve üretici karar verecek. Ben 2011`de kooperatif başkanlığına aday olduğumda, 2009 belediye başkanlık seçimlerini kaybetmiştim. Arkadaşlarım bana 2011 kooperatif  seçimini de kaybedersem tarihten silineceğimi söylediler. Ben o seçimi de kaybettim ancak bakın bugün Erdek Belediye Başkanı olarak karşınızdayım. Sonunu düşünen kahraman olamaz." dedi.

Haber : Taygun Ertan



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı