Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Hıdrellez Şenliğini terk etmediler

Hıdrellez Şenliğini terk etmediler

Edremit Hacıarslanlar'da 18 yıl önce başlatılan Hıdrellez Şenliği bu senede devam etti.

Edremit Hacıarslanlar'da 18 yıl önce başlatılan Hıdrellez Şenliği bu senede devam etti.
Edremit'e bağlı Tahtacı Türkmen vatandaşların yaşadığı Hacıaslanlar Mahallesi'nde, 18 yıldır yapılan geleneksel Hıdrellez Şenliği geleneği devam ettirildi.
Edremit belediye Başkanı Kamil Saka'nın da katılarak destek verdiği şenlikte, Türkmenlerin örf ve adetlerinden örnekler sergilendi.
Edremit'e 7 kilometre uzaklıkta bulunan 30 Mart 2014'e kadar köy statüsünde olan ancak Büyükşehir Yasası ile mahalle konumuna dönüşen Hacıarslanlar Mahallesi'nde 18 yıldır geleneksel olarak düzenlenen Hıdrellez Şenliği köy okulunun bahçesinde yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.
Hacıarslanlar Mahallesi Muhtarlığı tarafından düzenlenen etkinlikler akşam saatlerinde hayır yemeklerinin dağıtılması ile başladı. Ardından okul bahçesinde ki etenliklere geçildi. Etkinliklere CHP Balıkesir İl Başkanı Muzaffer Mavuk, Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, CHP Edremit İlçe Başkanı Yurt Yıldırım, siyasi partilerin temsilcileri olmak üzere çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi, mahalle sakinleri ve çok sayıda davetli katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan şenliğin açılış konuşmasını yapan Hacıarslanlar Mahallesi Muhtarı Ali Tuzlu, konargöçer yaşamdan sonra Kazdağları'nın eteklerinde yerleşik hayata geçen Tahtacı Türkmenleri olarak yüzyıllar öncesinden bugüne örf ve adetlerini taşıdıklarını belirterek, Geleneklerimizi hem gelecek kuşaklara daha iyi aktarabilmek hem de sizlere kültürümüzü tanıtabilmek için 18 yıl önce başlatılan bu etkinlikleri daha da genişleterek sürdürüyoruz. Bugünde sizlere semahlardan ve cemden başlayarak Türkmen geleneklerinden örnekler sunacağız” dedi.
Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, bu tür etkinliklerin gelecek nesillerin kültürlerini özümsemesi açısından çok önemli olduğuna değindi.
Ardından mahallenin gençleri tarafından İstiklal Marşı, Gençliğe Hitabe ve Gençliğin ataya cevabı okundu. Daha sonra ise Türkmen Kültüründe gençlerin askere gönderilmesi temsili olarak sahnelendi. Semah gösterileri ve halk oyunları ile devam eden şenlikte yerel sanatçılar sahne alırken, ünlü halk ozanı Ali Ekber Çiçek'in kızı Ebru Çiçek'te sahne alarak ünlü ozanın unutulmaz türkülerini ve kendi eserlerini seslendirdi. Hediye çekilişleri ödüllerin de dağıtıldığı gece türküler, deyişler ve semahlarla geç saatlere kadar devam etti.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli