Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Hijyen eğitimine 1 tesis 1 çalışanını yolladı

Hijyen eğitimine 1 tesis 1 çalışanını yolladı

Erdek Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ilçede bulunan turistik tesisleri hijyen eğitimi almaları konusunda yazılı uyarıda bulundu.

Erdek Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ilçede bulunan turistik tesisleri hijyen eğitimi almaları konusunda yazılı uyarıda bulundu. Ancak tüm uyarılara rağmen sadece bir turistik tesis bir çalışanını hijyen eğitimi almak için kursa yolladı.
İlçedeki otel, motel ve pansiyon sahiplerini 5 Temmuz'a kadar hijyen eğitimi almaları konusunda uyaran Erdek Halk Eğitim Merkezi Müdürü Adnan Arıuçar, Müdürlük olarak bizler ilçemizdeki motel, otel ve pansiyon işletmecilerini çalışan personellerini hijyen eğitimi aldırmaları konusunda yazılı uyardık. Ancak bu uyarılarımıza rağmen sadece bir tesis sahibi 1 çalışanını hijyen eğitimi almak için kurslara gönderdi” dedi.
Çalışan personeline hijyen eğitimi aldırmayan otel, motel ve pansiyon sahiplerinin yapılacak denetimlerde tespit edilmesi halinde idari para cezasına çarptırılacağını kaydeden Arıuçar İşveren bu eğitimi aldırmadığı takdirde her çalışan için ayrı ayrı olmak üzere 250 ile 1000 lira arası cezalar uygulanacak. İşverenlerde eğitim almak zorunda onlarda eğitim almadıkları takdirde aynı ceza ile karşı karşıya kalacak” şeklinde konuştu.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli